Al novembre a Espanya, fins al -0,3%

L’índex de preus de consum (IPC) va pujar un 0,3% el novembre respecte al mes anterior i va elevar quatre dècimes la seva taxa interanual, fins al -0,3%, a causa de l’encariment de l’electricitat i el manteniment dels preus del gasoil i la gasolina davant dels descensos que van experimentar el 2014, segons l’indicador avançat publicat aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

D’aquesta manera, l’IPC interanual encadena quatre mesos consecutius en negatiu després d’haver registrat l’agost, setembre i octubre taxes del -0,4%, del -0,9% i del -0,7%, respectivament.

Des del mes de gener d’aquest any, quan l’IPC es va situar al -1,3%, la seva taxa més baixa des de juliol del 2009, els preus acumulen fins a l’octubre un increment d’un punt.

D’acord amb les dades avançades per Estadística, l’índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) va elevar cinc dècimes la seva taxa interanual el novembre, fins al -0,4%, i va pujar un 0,2% respecte al mes d’octubre.

En termes mensuals, l’IPC va augmentar un 0,3% el novembre respecte al mes anterior, el seu més repunt en aquest mes des del 2011, quan va avançar un 0,4%.

Les dades avançades aquest divendres per l’INE són orientatives. Les xifres definitives de novembre es coneixeran el pròxim 15 de desembre.