Apple anuncia l’iPhone SE, un smartphone petit amb molta potència

Apple torna a la càrrega, i sembla que no vol oblidar-se de les pantalles petites, el seu últim llançament, l’iPhone SE, amb 4 polzades, així ho demostra.

L’iPhone SE recupera així, la mida de pantalla d’antics models, però a favor seu, compta amb un renovat hardware, que li atorga més potència que els seus predecessors.

A les fotografies podem veure com l’iPhone SE recorda molt a l’iPhone 5s, tant en grandària com en disseny. Les sigles SE segons declaracions de Phil Schiller, Vicepresident Sènior de Màrqueting d’Apple, volen dir “Special Edition”. A continuació veurem totes les seves especificacions que fan d’aquest terminal una edició “especial”.

iPhone SE

El nou iPhone SE compta amb el mateix processador A9 de 64 bits i coprocessador M9 que integra l’iPhone 6s, incorpora lector d’empremta Touch ID que ens permetrà protegir el nostre dispositiu i donarà accés al mètode de pagament via Apple Pay.

Com ja hem comentat abans, incorpora un panell LCD de 4 polzades amb resolució 640×1136 píxels, la funcionalitat 3D Touch que tant va donar que parlar en l’iPhone 6s / 6s Plus no estarà present en aquest terminal.

iPhone SE

La càmera posterior iSight incorpora un sensor de 12MP, amb Focus Pixels per a un enfocament ràpid i porta amb si la funcionalitat Live Photos que incorpora l’iPhone 6s, capacitat de gravar vídeos en resolució 4K i càmera lenta a 240fps. Pel que fa a la càmera frontal, seguirà sent l’antiga amb 1,2MP de resolució, tot i que incorpora un flaix frontal.

Apple no ha revelat la capacitat de la seva bateria, però, la companyia sí que ha proporcionat les xifres oficials d’autonomia, i l’iPhone SE no només supera a l’iPhone 5s, sinó també al considerablement més car iPhone 6s.

iPhone SE

Pel que fa a connectivitat, l’iPhone SE suporta velocitats LTE / 4G fins 150Mbps i connectivitat Wifi 802.11ac de fins a 433 Mbps.

Preu i disponibilitat

El nou terminal d’Apple estarà disponible a partir del 29 de març en diversos països, Espanya sembla no estar entre ells, de manera que caldrà esperar a la segona remesa que arribaria a finals de maig.

iPhone SE

Estarà disponible en quatre colors: plata, gris espacial or i or rosa, i tindrà un preu de 489 € el model de 16GB i 589 € el model de 64 GB.