Irene Escolar actuarà a l’obra el ‘Público’ a Barcelona

0
Irene Escolar | Diari Català
Foto: Irene Escolar - Beatriz Martínez

L’actriu Irene Escolar de ‘Un otoño sin Berlin‘, estrenarà ‘Gernika‘ de Koldo Serra i visitarà Barcelona amb l’obra el ‘Público

L’actriu Irene Escolar ha assegurat aquest dimarts durant la seva participació en la trobada digital a Facebook d’Europa Press que considera que “encara hi ha moltes històries per explicar en el cinema sobre la Guerra Civil”.

Escolar té entre els seus pròxims projectes l’estrena de ‘Gernika’, el nou treball de Koldo Serra que explica la història d’amor entre dos periodistes coincidint amb els dies previs al bombardeig a aquesta població. L’actriu, que compartirà plans amb Bárbara Goenaga o Ingrid García Johnson, únicament ha avançat que parlarà “una miqueta d’euskera”.

La jove intèrpret protagonitza la pel·lícula ‘Un otoño sin Berlín’, actualment en cartellera, i viatjarà en els pròxims dies a Barcelona, Sevilla, Granada i Saragossa amb ‘El Público’, una obra teatral amb el text pòstum de Federico García Lorca, sota la direcció d’Àlex Rigola.

Respecte a aquest treball, ha reconegut que ha estat “sens dubte l’obra més complexa” a la qual s’ha hagut d’enfrontar “mai, però també la més bonica”. “Lorca és una de les persones que més m’ha inspirat en la meva vida, la poesia que envaeix la seva obra m’emociona profundament. Des de Mariana Pineda no havia pogut enfrontar-me a un dels seus textos i era una espineta que portava clavada”, ha destacat.

Procedent d’una família amb gran tradició en el món cinematogràfic –filla del productor José Luis Escolar i néta de l’actriu Irene Gutiérrez Caba–, ha recordat que “el millor ha estat no haver d’enfrontar-se a ells ni justificar la decisió de voler ser actriu”.

“Era la cosa més normal del món. Molts companys no han tingut aquest suport i crec que el suport de la gent que vols és molt important per sobreviure en aquesta jungla”, ha indicat l’actriu, qui a més ha recomanat als que comencen “ajuntar-se amb altres companys i aixecar projectes”. “El mercat laboral està realment malament”, ha afegit.

A banda d’admetre que una de les seves il·lusions seria treballar amb algú de la seva família, ha esmentat altres actrius com Blanca Portillo, Carmen Machi o Bárbara Lennie com a referents. “Terele Pávez em va dir una vegada que la cosa més important no era voler ser la millor, sinó tenir el millor davant. Per això intento envoltar-me sempre de companys que em fan créixer i dels quals puc aprendre”, ha apuntat.

D’altra banda, sobre el suposat frau en les subvencions al cinema espanyol, conegut com a ‘taquillazo’, ha afirmat que és “una estratègia política, com tantes altres, per fer mal a una indústria que molesta”.

En qualsevol cas, ha reiterat que no vol opinar molt sobre aquest assumpte perquè no té “el coneixement suficient per fer-ho”. “Ara com ara, esperem a veure què diuen els jutges”, ha afegit.

Preguntada per l’actual model de subvenció al cinema i la situació del sector, ha instat a “canviar tota la legislació”. “És increïble el desconeixement que tenen tots els nostres polítics en relació amb la cultura… En el debat a tres no es va pronunciar la paraula ‘cultura’ ni una sola vegada!”, ha lamentat.