Irlanda del Nord clama per la pau a l’Eurocopa

0

Els afeccionats nord-irlandesos tracten de posar ordre en un torneig marcat per la violència en aquests primers dies

“Will Grigg’s on fire, your defence is terrified” (Will Griggs està en ratxa, els teus defensors estan aterrats). Amb aquest càntic, els seguidors d’Irlanda del Nord que s’han desplaçat fins a França per animar a la seva selecció tracten d’instaurar la pau en un territori dominat per la violència en aquests primers dies d’Eurocopa.

Malgrat que els nord-irlandesos no són candidats a fer-se amb el títol, sí que sobresurten de la resta d’aficions gràcies als originals càntics que els acompanyen. Un d’aquests és el “Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”.

El càntic s’inspira en Will Grigg, davanter de 24 anys del Wigan Athletic –equip que acaba d’ascendir a la segona divisió anglesa– que aquesta temporada ha aconseguit 25 gols. Fa unes setmanes un seguidor de l’equip va publicar un vídeo a Youtube amb el càntic, inspirat en la mítica cançó ‘Freed from desire’.

El vídeo s’ha viralitzat fins al punt que s’ha convertit en el crit de guerra dels nord-irlandesos. A més, després d’uns dies de tanta violència entre les aficions de les seleccions que participen en l’Eurocopa, els nord-irlandesos convidaven als seguidors de Polònia a entonar el càntic amb ells.