Isidre Fainé deixa la presidència de CaixaBank a Jordi Gual

0
Isidre Faine
El fins ara president de CaixaBank, Isidre Fainé | Foto: Europa Press

L’actual president de CaixaBank vol mantenir-se al capdavant de la Fundació i de Critèria mentre Gual serà “president no executiu”

El responsable del servei d’Estudis i Director executiu de Planificació estratègica i Estudis de CaixaBank, Jordi Gual, serà president no executiu de CaixaBank, després que el president actual, Isidre Fainé, hi hagi optat per mantenir-se al capdavant de la Fundació Bancària La Caixa i de Criteria, segons han informat fonts de CaixaBank.

Aquest relleu al capdavant de la principal entitat financera catalana s’aprovarà aquest dijous; a més, Gual haurà de ser elegit primerament conseller, i després, president, segons publica El Confidencial.

Fainé tenia de termini per anunciar si optava pel banc o per l’Obra Social fins a aquest dijous per donar compliment als canvis normatius en el sector financer que li impedeixen mantenir les dues responsabilitats. Fainé, des de les seves altres responsabilitats en el Grup La Caixa, podrà seguir controlant l’estratègia de l’entitat financera, i és un ferm defensor de l’Obra Social.

Director Executiu de Planificació Estratègica i Economista Cap de CaixaBank i Director General de Planificació i Desenvolupament Estratègic de Criteria CaixaHolding, Gual és professor d’economia d’IESE Business School, autor de nombrosos llibres i articles sobre temes d’economia industrial, integració europea, creació d’ocupació i sistema bancari, a més d’haver estat guardonat amb l’European Investment Bank 1999 Prize.