Estat Islàmic deixa 64 morts en un atemptat contra un hospital del Pakistan

0

Estat Islàmic va fer explotar un artefacte quan entra a l’hospital el cadaver del president d’una associació d’avocats que havia estat assassinat unes hores abans

Com a mínim 64 persones han mort i més de 40 han resultat ferides aquest dilluns un atemptat suïcida contra un hospital de Quetta, a l’oest del Pakistan, reivindicat per el grup terrorista Estat Islàmic, segons ha informat la cadena de televisió local Geo Tv.

El grup terrorista Estat Islàmic ha reivindicat l’autoria d’aquest atemptat terrorista que ha sorprès els advocats i periodistes que s’havien acostat a l’hospital després de conèixer les notícies sobre l’atac contra el president de l’Associació d’Advocats de Balutxistan, Bilal Kasi.

Abans de la reivindicació per part del grup terrorista que lidera Abu Bakr al-Baghdadi, el ministre principal de Balutxistan, Sanaulà Zehri, ha assegurat que l’atac ha estat obra del Servei d’Investigació i Anàlisi de l’Índia (RAW, l’agència d’Intel·ligència índia) i que ha estat un atac suïcida. En aquest sentit, ha assegurat que els terroristes buscaven un objectiu fàcil. “Fins i tot en temps de guerra ningú ataca un hospital”, ha assegurat.

L’atac ha començat amb una explosió que s’ha registrat quan el cadàver de Bilal Kasi, president de l’associació d’advocats de Balutxistan, ha arribat al departament d’urgències del centre sanitari. Kasi havia mort unes hores abans aquest dilluns després de ser abatut a trets per homes armats a la zona de Mano Jan, un succés en el qual ha resultat ferit Baz Mohammad Kakar, expresident de la mateixa associació i que va morir després per la gravetat de les ferides sofertes.

Després de la deflagració, segons la Policia, diversos homes armats han obert foc a l’hospital. La majoria dels ferits són advocats i periodistes que havien acudit al centre sanitari en sentir les notícies sobre l’atac contra els dos lletrats, segons han informat diversos testimonis dels fets. A l’atemptat amb bomba han mort un càmera d’Aaj News i un altre de Dawn News ha resultat greument ferit. Les forces de seguretat han acordonat la zona i han activat inhibidors de freqüència per impedir més atemptats amb explosius.

Les autoritats han decretat l’estat d’emergència en tots els hospitals de Quetta. De moment, cap grup ha reivindicat l’autoria d’aquest atemptat. La capital de Balutxistan ha patit diversos atemptats en els últims mesos. El maig de 2016, dues persones van morir i cinc van quedar ferides per una explosió a la Universitat de Balutxistan.

El primer ministre del Pakistan, Nawaz Sharif, ha condemnat l’atemptat i ha ordenat al Govern regional que arresti els autors de l’atac. “Ningú podrà alterar la pau a la província”, ha subratllat el ‘premier’. L’Associació d’Advocats del Tribunal Suprem ha anunciat una setmana de dol per l’atemptat i els advocats del Tribunal Superior de Lahore han convocat una manifestació per mostrar la seva repulsa per l’atac contra els seus companys.