Estat Islàmic mata 165 persones a Bagdad

0
Imatge d'un atac

L’atemptat al centre de la capital és un dels més sagnants de la història de l’Iraq i tenia com objectiu els xiïtes

El número de morts pel massiu atemptat perpetrat a la gelateria del barri de Karrada a Bagdad (l’Iraq) ascendeix ja a 165, segons ha informat un portaveu del Consell Provincial de Bagdad a l’agència de notícies INA.

L’atemptat, un dels més sagnants de la història de l’Iraq, ha deixat un mínim de 168 ferits de diversa consideració, molts en estat crític, segons les mateixes fonts. L’explosió es va produir concretament al voltant de la mitjanit de dissabte, quan els transeünts es trobaven de compres en plena celebració del ramadà. En aquell moment ha esclatat un camió-frigorífic ple d’explosius i metralla que ha arrasat la zona completament en un dels dos atemptats que han sacsejat la capital iraquiana en les últimes hores.

Un segon atemptat, en un mercat del barri xiïta d’Al Shaab, al nord de la capital iraquiana, ha causat un mínim de dos morts. Els serveis de rescat han advertit que la xifra de morts augmentarà ja que encara queden cossos per extreure de sota les runes de l’edifici, completament devastat.

Estat Islàmic ha assumit la responsabilitat de l’atac perpetrat poc més d’una setmana després que les forces de seguretat iraquianes declaressin l’alliberament de Fallujah, després d’expulsar de la ciutat l’Estat Islàmic.

Malgrat els progressos de les forces iraquianes davant del grup jihadista, al qual han arrabassat localitats com Ramadi i Hit, l’Estat Islàmic continua executant nombrosos atemptats lluny de les línies de front.