Estat Islàmic reclama l’autoria de l’atac d’Ansbach

0
Estat Islamic Catalunya
Foto: Europa Press

L’atacant, que va provocar una desena de ferits, era un refugiat que anava a ser expulsat a Bulgària, segons ha informat Alemanya

Un “soldat” de l’Estat Islàmic és el responsable de l’atemptat suïcida d’aquest diumenge en el qual van resultar ferides una desena de persones a la localitat alemanya d’Ansbach, al nord de Baviera. L’atacant és l’únic mort.

“Va portar a terme l’operació en resposta a les crides a atacar els països de la coalició que lluita contra l’Estat Islàmic”, ha informat l’agència Amaq i recull el grup d’estudis sobre jihadisme SITE.

Anteriorment, el ministre de l’Interior bavarès, Joachim Herrmann, havia revelat que el responsable de l’atemptat, un sirià al qual se li havia denegat l’asil, tenia en el seu telèfon mòbil i en el seu ordinador vídeos de contingut jihadista, entre els quals n’hi ha almenys un en què jurava lleialtat a l’Estat Islàmic.

El terrorista, la identitat del qual no ha transcendit, jura lleialtat al líder de l’Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, si bé no existeixen indicis que confirmin la implicació d’algun grup internacional en aquest atemptat. Alhora, amenaça en àrab amb cometre atemptats com a “venjança” contra Alemanya.

Herrmann ha ofert aquestes conclusions després d’una “traducció provisional” de la documentació i ha subratllat, ja “sens dubte”, no només que el que ha passat a Ansbach es va tractar d’un “atac terrorista”, sinó que tenia “rerefons islamista”.

Les autoritats han confiscat nombroses proves en un escorcoll de l’habitatge de l’autor i, així, han pogut confirmar que el terrorista pretenia causar més víctimes i no ser l’únic mort, en espera de l’anàlisi que es realitzin de les esmentades evidències en les pròximes hores.

Entre els objectes trobats hi ha material amb el qual s’haurien pogut fabricar altres bombes, informa el diari ‘Die Welt’. Les forces de seguretat, tot i això, no han confirmat de moment que existeixin altres còmplices.

Refugiat sirià

L’atacant, d’origen sirià, va arribar a Alemanya el 3 de juliol del 2014 i s’enfrontava a un procés de deportació. El Govern federal ha confirmat que anava a ser expulsat a Bulgària, després que se li hagués denegat la petició d’asil i expirés el permís de residència.

La Policia ha explicat que, abans d’immolar-se, va intentar accedir al recinte on s’estava celebrant un festival de música on assistien unes 2.000 persones. Finalment, va detonar els explosius que portava en una motxilla al costat d’un bar pròxim, fet que va deixar 15 ferits, segons l’últim balanç.