Estat Islàmic reivindica l’atac a una església a Normandia

0

Estat islàmic ha reivindicat l’atac fet per dos terroristes que han mort abatuts per la policia a Saint-Étienne-du-Rouvray, al costat de Ruán. Durant el segrest que ha començat a les 10 del matí i ha durat prop d’una hora ha mort degollat un dels ostatges, el sacerdot de la parròquia. Dues persones més han resultat ferides, una d’elles en estat crític.

El Ministeri de l’Interior francès ha confirmat que els dos atacants han estat abatuts per la policia, després de cridar consignes d’Estat Islàmic. D’altra banda, aquesta tarda hi ha hagut la detenció d’una persona presumptament relacionada amb l’assalt.

Segons informa EFE, la monja que ha avisat la policia ha explicat que els dos terroristes han fet agenollar-se al capellà abans de degollar-lo i han gravat l’assassinat en vídeo.

El president francès, François Hollande, que s’ha desplaçat al lloc dels fets, ha acusat els terroristes de fer un “assassinat covard” i ha declarat que l’amenaça de més atemptats és molt elevada. Hollande s’ha reunit amb els familiars del sacerdot i la resta d’ostatges. El primer ministre francès ha afirmat que aquest acte és un atac a tot França i a tots els catòlics.