Itàlia i França renuncien a l'Eurolliga i l'Eurocup | Diari Català
Itàlia i França renuncien a l'Eurolliga i l'Eurocup | FOTO: Europa Press

La Federació Internacional de Bàsquet anuncia un acord amb els clubs italians i francesos perquè únicament disputin competicions FIBA i renunciïn a l’Eurolliga i l’Eurocup

La Federació Internacional de Bàsquet (FIBA) ha anunciat aquest divendres un acord amb els clubs italians i francesos perquè únicament disputin competicions FIBA ​​la propera temporada, el que suposa renunciar a l’Eurolliga i l’Eurocup, les dues amb el futur incert pel projecte de reforma del bàsquet continental.

Segons va explicar la FIBA ​​a través d’un comunicat, el secretari general, Patrick Baumann, va presidir aquest dijous una reunió celebrada a Londres en què va conversar amb representants de les federacions nacionals d’Espanya, França, Alemanya, Grècia, Itàlia, Rússia i Turquia.

En aquesta trobada, les federacions nacionals van mostrar el seu “suport per unir-se al projecte de FIBA ​​i les lligues nacionals per a la creació de la Lliga de Campions de Bàsquet”, competició que, segons la FIBA, “promou criteris esportius, protegeix els campionats nacionals i enforteix el desenvolupament del bàsquet europeu “.

“França i Itàlia van confirmar que els seus clubs només participaran en competicions organitzades conjuntament per la FIBA ​​i les lligues nacionals. S’espera que altres països segueixin el seu exemple”, va anunciar l’organisme.

Ara, el grup de treball creat per la FIBA ​​per desenvolupar aquesta nova competició “donarà els següents passos en la preparació de la Lliga de Campions, incloent la posada en marxa d’una nova empresa encarregada d’executar i comercialitzar la nova competició”. A més, l’organisme va anunciar que la Lliga de Campions es presentarà a París els dies 20 i 21 de març.