IU aposta per un govern d’esquerres

0
Alberto Garzón
EP: Alberto Garzón

I avisa que un avançament electoral beneficiaria el PP

Esquerra Unida aposta per un Govern d’esquerres per a la pròxima legislatura liderat pel PSOE, tot i que condicionat a una sèrie d’exigències programàtiques, i ha avisat que un avançament electoral beneficiaria el Partit Popular.

Tant el coordinador federal, Cayo Lara, com el candidat d’IU el passat 20 de desembre, Alberto Garzón, han llançat aquest missatge en els seus discursos davant del Consell Polític Federal que aquest dissabte analitza els resultats electorals i marcarà el full de ruta de l’organització per als pròxims mesos.

Lara ha assenyalat que “per sort” no sembla “previsible” una gran coalició entre PP i PSOE i els socialistes tenen “més possibilitats” de formar Govern amb el suport de Podem, IU-Unitat Popular, ERC i l’abstenció d’altres partits. En qualsevol cas, ha garantit que IU no donarà suport “mai i en cap cas” a un Executiu del PP.

Pel que fa a un hipotètic suport al líder socialista, Pedro Sánchez, Cayo Lara ha defensat que hauria d’estar condicionat a diversos elements, com un pla d’emergència social i la derogació d’algunes lleis aprovades pel PP durant aquesta legislatura, com la Lomce, les reformes laborals, la Llei Mordassa o la reforma de l’article 135 de la Constitució.

Segons la seva opinió, no es pot descartar la impossibilitat d’arribar a aquest acord i que hi hagi un avançament electoral, però creu que en aquest cas s’hauria de “fer pagar els responsables”. “Quan no es conformen governs, és un fracàs de la política”, ha sostingut abans d’indicar que, en aquest cas, IU hauria de “seguir apostant per candidatures d’unitat popular”.

GARZÓN, ATÒNIT

El mateix missatge ha compartit Garzón, que ha insistit que hi ha prou majoria parlamentària per “aprovar determinades lleis que són incompatibles per a les classes populars” i ha arremès contra PSOE i Podem per les baralles partidistes de les últimes setmanes.

“Observem atònits com en comptes de parlar d’aquestes possibilitats tant PSOE com Podem romanen embrancats en baralles de poder que estan desconnectades dels interessos de la majoria social”, ha denunciat el candidat d’IU, que ha subratllat que un avançament electoral seria “una gran notícia per al PP, que “observa amb immensa placidesa la incapacitat de diàleg a la seva esquerra”.