França treballa coordinadament amb Bèlgica

Un total de 14 detinguts pels atemptats a París aquest cap de setmana per la seva presumpta vinculació amb els atemptats perpetrats divendres, que van deixar 129 morts i més de 300 ferits, d’acord amb l’últim balanç.

La meitat d’aquestes persones han estat arrestades a França. D’acord amb la premsa local, són membres del cercle pròxim d’Omar Ismaïl Mostefaï, l’únic terrorista que ha estat identificat fins ara per les autoritats franceses. Entre els detinguts hi hauria el seu pare, el seu germà i la dona d’aquest últim.

   Mostafeï ha estat identificat per un dit trobat entre la runa de la sala de concerts Bataclan. Nascut a Courcouronnes, la perifèria parisenca, havia estat condemnat en vuit ocasions per delictes menors comesos entre 2004 i 2010.

A més, tenia “una ‘Fitxa S’ per radicalització, però mai havia estat implicat en cap registre d’afiliació o associació de delinqüents en relació amb alguna organització terrorista”, segons ha revelat el fiscal de París, François Molins.

France Info, per part seva, ha apuntat que Mostefaï hauria viscut a Síria el 2013.

A més, set persones més han estat detingudes a Bèlgica en el marc de les batudes de les forces de seguretat durant les últimes hores. Dos dels arrestats són ciutadans francesos que vivien a Brussel·les i Molenbeek, ha informat la Fiscalia belga

“Podem pensar que es tracta d’una xarxa”, ha dit l’alcaldessa de Molenbeek, Françoise Schempmans, en declaracions a la cadena pública RTBF. Aquest districte de Brussel·les va ser escenari de diverses operacions contra el jihadisme a Bèlgica, l’última el gener d’aquest any, després dels atemptats de París contra ‘Charlie Hebdo’.

França i Bèlgica han decidit formar un equip conjunt per continuar les indagacions per aquests atacs terroristes. Els investigadors francesos ja són a Brussel·les, ha detallat el Ministeri Públic belga.

La policia està buscant un nou sospitós implicat

La policia francesa està buscant una persona implicada en els atemptats de divendres a París. Seria un ciutadà francès responsable de llogar el Volskwagen Polo utilitzat pels assaltants de la sala Bataclan, on van morir assassinades 89 persones, segons han informat fonts policials a la cadena BFM.

  “No se sap si va executar els atacs o és un còmplice, però és clar que el seu nom no consta entre els detinguts fins ara”, ha explicat el mitjà francès.