Jaguar arribarà amb una unitat de potència pròpia

Després de quasi deu anys d’absència a l’automobilisme esportiu d’alt nivell, Jaguar torna amb força però ho fa a un lloc nou, a una competició recent que mira cap al futur. En efecte, la marca britànica desembarcarà a la Fórmula E de cara a la temporada 2016-2017, notícia comunicada avui mateix durant una roda de premsa. D’aquesta manera, Jaguar abandona la benzina que havia utilitzat a la Fórmula 1 o al Mundial de Resistència, per passar a un àmbit elèctric ple de bateries i sense soroll.

La marca britànica arribarà a la Fórmula E amb la seva pròpia tecnologia elèctrica i, a partir de la primavera del 2016, optarà a dos monoplaces per tal de començar a treballar en la unitat de potència i la resta de components aerodinàmics. A més a més, la marca britànica tindrà el recolzament de Williams Advanced Engineering, empresa que fabrica les bateries genèriques dels Fórmula E i que ja ha treballat conjuntament amb Jaguar amb el famós C-X75 híbrid que apareix a l’última entrega de James Bond, Spectre.

Però aquesta no és la única notícia que s’ha produït últimament a la Fórmula E ja que avui mateix també s’ha conegut que l’equip Trulli Fórmula E Team deixa la competició oficialment. Però no tot són males notícies, ja que l’equip Dragon Racing també ha comunicat que, de cara a la temporada 2016-2017, deixarà de ser client de Venturi i desenvoluparà la seva pròpia mecànica, igual que farà Jaguar. Amb aquesta proposta ja només quedaran dos equips que seguiran treballant amb la unitat de potència genèrica del Mundial, però esperem que aviat tots puguin lluitar amb les seves pròpies creacions en una categoria que és un reflexa de la competició del futur.