El Jaguar XJ persegueix a un dron d’última generació

0

El pilot especialista Mark Higgins es va posar al volant del Jaguar XJ per mostrar el seu talent en el desafiament

L’equipament tecnològic dels nous models Jaguar és realment notable. Era el moment, llavors, de posar a prova si era capaç de superar una altra de les grans fites de la tecnologia dels últims anys: els drons. El pilot especialista Mark Higgins va plantar cara a un dels millors pilots de drons, JaeHong Li, en el desafiament denominat del ‘Gat i el Ratolí’. Aquest repte va servir per mostrar l’evolució de la tecnologia tant en el sector de l’automoció com en el de l’aviació no tripulada i el vídeo mostra la increïble agilitat de la berlina Jaguar XJ.

El desafiament va tenir lloc en el Circuit Internacional de Zhuhai, a la Xina, un recorregut realment regirat i amb sortides a una zona industrial, on el Jaguar XJ intenta per tots els mitjans desfer-se del dron entre contenidors, avingudes plenes d’arbres i boxes. Com es pot veure en el vídeo, malgrat la seva longitud, el desplegament tecnològic del model aconsegueix exhibir un comportament dinàmic digne de qualsevol compacte. Si voleu saber-ne més doneu al play.

Ian Hoban, Vehicle Line Director de Jaguar, va afirmar: “Avui dia, la tecnologia exerceix un paper important en els nous vehicles Jaguar, des dels sistemes d’assistència al conductor fins a la telemàtica i el infoentreteniment. Aquesta cursa va ser una manera entretinguda de mostrar la nostra actual tecnologia mitjançant càmeres de 360 graus i sensors incorporats en el XJ”. El pilot Mark Higgins va treballar com a pilot especialista a ‘Spectre’ i després de la prova va comentar: “quan Jaguar em va oferir el XJ amb tota la seva tecnologia per competir contra un dels millors pilots de drons del món, no ho vaig dubtar ni per un instant”. Malgrat estar pensat per a un mercat de luxe i sofisticació, el nou Jaguar XJ ha demostrat ser un model àgil, preparat per a la diversió.