L’equip de Jaguar Classic fabricarà a mà rèpliques exactes del Jaguar XKSS que es va llançar al 1957

Era l’any 1957 quan Jaguar va decidir crear un model per a la carretera que derivés de l’antic D-Type, un model que va aconseguir tres victòries consecutives a Le Mans al 1955, 1956 i 1957. Com l’objectiu era aconseguir que les victòries de les 24 Hores més conegudes de la història es traslladessin a l’asfalt, el director Sir Williams Lyons ho va tenir clar. Va agafar 25 models D-Type, en acabar l’última temporada, per vestir-lo amb alguns canvis estètics i crear el primer supercotxe del món, el Jaguar XKSS. Aquestes modificacions incloïen un parabrisa més ampli, una porta addicional al costat de l’acompanyant, el canvi de l’habitacle a un model d’ús corrent a més de la supressió de l’aleró posterior. Aquests models originals, que s’havien presentat en el Saló de Nova York de 1957, havien d’haver-se exportat a Estats Units però va ocórrer una terrible tragèdia.

Quan ja s’havien finalitzat 16 unitats, la planta de Browns Lane va cremar en flames, acabant amb els somnis dels seus compradors.

Però deixem la història per als experts. Tornant a l’actualitat. Jaguar ha decidit retre homenatge a aquest model perquè com va declarar Tim Hannig, Director de Jaguar Land Rover Classic: “El XKSS marca una pàgina molt especial en la història de Jaguar i és un vehicle molt buscat per col·leccionistes de tot el món a causa de la seva exclusivitat i inconfusible disseny”.

Jaguar XKSS
Part posterior del Jaguar XKSS que es vendrà a partir de 2017 | Foto: Jaguar

Les rèpliques es construiran a mà amb les mateixes especificacions. Jaguar certificarà que cada detall sigui idèntic al 100% per a cadascuna de les nou unitats que vol treure a la venda. Clar que el coneixement actual dels enginyers permetrà anar un pas més enllà però el veritablement especial d’aquests cotxes únics serà la seva fidelitat. “Aquests XKSS reafirmen el nostre compromís de fomentar la passió i l’entusiasme per l’il·lustre passat de Jaguar oferint excepcionals vehicles, serveis, peces i experiències” va remarcar Hannig.

Les primeres entregues d’aquests nous però vells Jaguar XKSS es començaran a realitzar a principis del 2017. Pero per comprar-los haureu de jugar a la loteria, o ser milionaris, perquè el seu preu superarà el milió de lliures (més d’un milió d’euros).