Final de temporada pel Campionat d’Espanya d’Enduro

La localitat catalana d’Igualada ha aplegat aquest cap de setmana l’última prova del Campionat d’Espanya d’Enduro, on la majoria de les categories estaven pendents de saber quins serien els seus nous campions.

El Moto Club Igualada va ser l’encarregat d’organitzar una carrera on va aplegar un nombrós públic. Els endureros es van trobar davant d’un tram llarg, una extrema, i una tècnica crono, en unes condicions de temps bastant canviants. Per una banda, les altes temperatures van marcar la jornada de dissabte  i  per altra, més fred i boira en la segona jornada del cap de setmana.

Jaume Betriu, en el tram cronometrat d'Igualada
Jaume Betriu, en el tram cronometrat d’Igualada

El gran protagonista del cap de setmana ha sigut el pilot d’Husqvarna, Jaume Betriu que es va proclamar ja dissabte, campió d’Espanya d’Scratch i de la seva categoria, Enduro 2.  Tot això gràcies a la segona posició que va aconseguir en la primera jornada per només 22 dècimes per darrera de Jonathan Barragán (Gas Gas). Tot i tenir grans rivals, Betriu ha sigut molt regular i ràpid durant tot l’any.

Betriu ens ha comentat al Diari Català:

He tingut un any molt dur i lluitat amb bastants pilots, però finalment he pogut aconseguir el campionat tant d’E2 com l’Scratch. El fet de guanyar ja el dissabte, m’ha fet sortir avui a gaudir més de la segona carrera d’aquí a Igualada.

 Un any molt bo per Betriu, ja que al Mundial d’Enduro va acabar amb una meritòria quarta posició en E2.

Barragán, Betriu i Guerrero van pujar al podi d’Scrath

El pilot de Gas Gas, Jonathan Barragán
El pilot de Gas Gas, Jonathan Barragán

Dissabte, Jonathan Barragán ja campió d’Espanya d’Enduro 3, va ser el més ràpid de la classificació general per davant de Jaume Betriu i Cristóbal Guerrero. Com ja hem dit, amb aquesta segona posició, el lleidatà es va proclamar campió d’Espanya d’Scratch i de la seva categoria. El seu màxim rival era el també català Oriol Mena, ara bé, el de Beta Trueba va tenir un problema mecànic i no va poder finalitzar la jornada de dissabte.

Ja diumenge, Barragán va tornar a ser el millor seguit de Jaume Betriu i Oriol Mena.

Enduro 1:  Kirian Mirabet i Gerard Esteve es lesionen a Igualada          

Podi Enduro 1 a Igualada
Podi Enduro 1 a Igualada

La categoria d’Enduro 1 estava menys decidida, ja que Lorenzo Santolino i el català Kirian Mirabet arribaven a Igualada amb només tres punts de diferència. Amb tot això, se li va sumar un Josep Garcia rapidíssim sobre la seva nova 4T que va arribar a ser primer en la primera volta de la primera jornada.

Així doncs, dissabte els millors en E1 van ser Cristóbal Guerrero, per davant del de Súria, Josep García i Lorenzo Santolino. Kirian amb algun fallo juntament amb el dolor de l’espatlla al sortir-li de lloc, va acabar en la quarta posició.

Ja diumenge, Cristóbal Gerrero va tornar a ser el més ràpid. La segona posició se la va emportar el de Sherco, Lorenzo Santolino per davant de García.

Les creus de la jornada de diumenge se les van emportar els dos catalans Kirian Miravet i Gerard Esteve. Kirian va veure com les seves opcions d’aconseguir el títol s’esborraven ja a la primera volta després d’impactar amb el seu peu contra un arbre, Mirabet va continuar en cursa durant 3 hores però finalment no va poder acabar la carrera i va haver d’abandonar. I Gerard Esteve també es va lesionar, ell però un dit de la mà.

Tot i l’abandó, Esteve acaba tercer del campionat, Kirian Mirabet segon i amb la segona i tercera posició a Igualada, Lorenzo Santolino es va proclamar campió d’Enduro 1.

Betriu, gran líder d’Enduro 2

Podi categoria Enduro 2
Podi categoria Enduro 2

Com ja hem dit, està clar que el d’Husqvarna ha dominat la categoria d’Enduro2, Mena i Guerrero no li han posat les coses fàcils a Betriu durant tota la temporada 2015.

En la primera jornada de dissabte, Betriu va ser el més ràpid per davant de Guerrero, que sortia d’una lesió i del portuguès, Diogo Ventura. Oriol Mena com ja hem comentat se li van escapar les opcions al títol al tenir problemes mecànics.

Diumenge però el de Beta Trueba va sortir a per totes i va poder acabar segon per darrera de Betriu i davant de Guerrero, que va acabar tercer.

Finalment, en la suma dels dos dies Betriu va pujar al graó del podi d’E2, seguit de Víctor Guerrero i  Diogo Ventura.

Ivan Cervantes torna a E3

Ivan Cervantes
Ivan Cervantes

Desprès de perdre’s la prova de Campillos a causa de la caiguda que va patir al Rally del Marroc, Cervantes va tornar al Campionat d’Espanya . El pilot de Cambrils ha acabat la temporada subcampió de la categoria E3 just darrera de Jonathan Barragán. La tercera posició se l’ha emportat José Manuel Morillo.

A Igualada però el més ràpid va ser Barragán per davant de Cervantes i Juan Pérez de la Torre.

Ivan Cervantes afronta ara amb molta il·lusió el seu nou camí al món dels Raids amb el Rally Dakar.

Germans Quer, els protagonistas de Júnior Open

Ramon Quer en el tram cronometrat d'Igualada
Ramon Quer en el tram cronometrat d’Igualada

Podríem dir que Betriu és el pilot de la temporada, ara bé no podem desmerèixer el gran treball i esforç dels germans Quer. Ramon i Jordi Quer, han sigut els clars dominadors de la categoria Júnior Open.

Els dos pilots de Beta Trueba van ser els més ràpids dels dos dies de la prova a Igualada. La tercera posició és la que va canviar; dissabte va ser per Tosha Schareina i diumenge per Benet .

Finalment el campionat ha sigut per Ramon Quer, el seu germà l’ha acompanyat a la segona posició i Sergi Casany ha completat el podi. No és l’únic podi que ha pujat aquest cap de setmana el pilot de Calldetenes, ja que Casany va ser el clar guanyador de la mateixa categoria Júnior Open però en Sub-21.

Tanmateix, el pilot Enric Francisco, ha sigut el millor pilot en el Trofeu Nacional Júnior.

Una sorprenent Mireia Badia guanya els dos dies d’Igualada

Mireia Badia, la fèmina més ràpida
Mireia Badia, la fèmina més ràpida

Pel que fa les fèmines, el campionat ja estava decidit a favor d’Humi Palau. Ara bé, la clara protagonista de l’última prova del Campionat d’Espanya d’Enduro va ser la catalana Mireia Badia que va guanyar els dos dies. Miriam Rivera va ser segona i la nostra dakariana, Rosa Romero va pujar els dos dies al tercer graó del podi. L’actual campiona, Humi Palau va acabar quarta.

La resta de categories van quedar així:

Sènior B 2T

Christian Ardevol en Sènior B 2T

Sénior B 4T

Adrià Costa en Sènior B 4T

Sénior C 2T

David Gomez en Sènior C 2T

Sénior C 4T

Pere Rubio en Sènior C 4T

 Máster

Josep Marsal  en Màster

Totes les classificacions aquí