Jaume Figueras, ‘Premi Nacional de Periodisme Cultural’

0
Jaume Figueras, Premi Nacional de Periodisme Cultural | HOYESARTE (TWITTER)
Jaume Figueras, Premi Nacional de Periodisme Cultural | HOYESARTE (TWITTER)

El comunicador ha estat comentarista dels Oscars i és consultor de Fotogramas

El periodista cinematogràfic i crític, Jaume Figueras, ha estat guardonat avui amb el ‘Premi Nacional de Periodisme Cultural’ per la seva dilatada carrera en la divulgació cultural, amb especial dedicació a l’àmbit del setè art.

Una referència, sens dubte, per a espectadors de TV3 i periodistes de diferents generacions, a través de personatges cèlebres com el seu ‘alter-ego’, el seu personatge Mr. Belveder, pseudònim per al seu consultori a la revista de Fotogramas.

Crític de cinema i periodista. Els seus programes i col·laboracions han sabut adaptar-se als canvis dels hàbits culturals i les evolucions de l’ofici periodístic. Amb 75 anys, encara en actiu, ha treballat molt. Figueras va presentar durant quatre anys l’espai ‘Magacine’ en la plataforma digital Canal+, juntament amb Ana GarcíaSiñeriz. Des de 1996 és comentarista de la gala dels ‘Premis Òscar’ a través de la mateixa emissora, i des de 1984 presenta i dirigeix ‘Cinema 3’ al canal autonòmic català TV3.

Des de 1972 treballa a ràdio Barcelona. En 2003 va publicar un llibre de vivències personals sobre el món del cinema anomenat ‘Endevina qui et parla de cinema’, que va ser editat en català i en castellà.

Dotat amb 20.000 euros, el Ministeri d’Educació Cultura i Esport reconeix amb aquest premi la labor de professionals del periodisme que, bé amb les seves obres, o bé a través de la seva participació activa en diversos àmbits de la creació artística o literària, fomenten les activitats culturals contribuint amb això a l’enriquiment del patrimoni cultural d’Espanya.