Javier Maroto demana “una purga” al PP contra la corrupció

0
El vicesecretari del PP, Javier Maroto, juntament amb altres dirigents com Andrea Levy demanen una depuració del partit després dels darrers casos de corrupció
El vicesecretari Sectorial, Javier Maroto. Foto: Europa Press.

El vicesecretari del PP, Javier Maroto, juntament amb altres dirigents com Andrea Levy demanen una depuració del partit després dels darrers casos de corrupció

Després de destapar-se l’Operació Taula a València, on tota la cúpula del PP valencià a excepció de Rita Barberà ha estat imputada, seguit de l’escorcoll per part de la policia de la seu a Madrid del Partit Popular, alguns dels dirigents conservadors es comencen a mostrar preocupats per la corrupció sistèmica de la seva formació.

Tot i que el president del Govern en funcions Mariano Rajoy va mostrar-se tranquil quan li van preguntar pels casos després de la reunió amb Sánchez, el cert és que personalitats com Javier Maroto o Andrea Levy es dedicaven a fer declaracions públiques en entrevistes afirmant que calia una depuració del partit.

El més contundent va ser el vicesecretari sectorial del PP, Javier Maroto, que va assegurar que és necessària “una purga contra la corrupció” dins el partit, “s’emporti per davant a qui s’emporti” ja que, creu, “val la pena” assumir el cost d’aquesta purga. A la ràdio pública estatal assegurava això després de ser preguntat per Rita Barberà i companyia, i tot i que va començar parlant de tots els partits en general, va acabar fent referència als seus.

Javier Maroto va assegurar que la corrupció “afecta a tots els partits”, però en fixar-se en la corrupció del Partit Popular a Madrid va agravar el to. “Correspon al PP de Madrid aclarir per què la Guàrdia Civil ha d’entrar-hi” i creu que ha de donar explicacions de “per què els militants i càrrecs que fan política de barri tranquil·lament hem de passar per aquesta vergonya”.

Per al líder popular, els casos de corrupció afecten a “la credibilitat política” i “per descomtat que passen factura”. Ara bé, Javier Maroto creu positiva una neteja dins el partit per regenerar-lo i afirma que “els qui apostem per passar pàgina d’una vegada per totes, creiem que val la pena fer-ho perquè és necessari depurar, netejar i fer les coses d’una altra manera”.

La vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, no va afirmar que era necessària una “purga” però sí que va assegurar que calia una depuració dins el partit, igual que ho va fer el seu company Maroto. En una altra entrevista concedida a RNE, Levy va explicar que “vol, espera i desitja que es depurin totes les responsabilitats polítiques i orgàniques que poden afectar al PP en matèria de corrupció”.

Segons la vicesecretària, les conductes que han portat a terme tant dirigents valencians com madrilenys en la seva vida política són “vergonyoses” i va reiterar que les mesures legals aprovades durant la darrera legislatura haurien d’ajudar i prevenir que situacions com les que s’estant donant ara no es tornir a repetir.