Jeremy Clarkson té greus problemes amb Argentina

Que diríeu si Jeremy Clarkson anés a la presó? Per alguns seria una sorpresa, però per altres no després de tants episodis surrealistes que han acompanyat al carismàtic presentador britànic. Doncs bé, Argentina el podria condemnar a un període d’entre 6 mesos i 3 anys de presó a causa del famós episodi gravat a terres argentines.

M’explico, ja fa més d’un any el ex trio Top Gear va visitar el país argentí per gravar un episodi on recorrien part del país amb tres cotxes diferents. Els presentadors van tenir diferents trifurques durant la realització i van haver de marxar per potes. Tot això va provocar que els consideressin persones “non grates” a la Província de Tierra del Fuego. Però alguna raó de pes hi hauria d’haver per això? Doncs sí, i és el que el Porsche que va utilitzar Jeremy Clarkson per a l’aventura duia la matrícula H982FKL. Suposo que a ningú li diu res, però als argentins molt.

La Guerra de les Malvines (Falklands War) que va començar l’any 1982 va suposar que Anglaterra agafés el control de la illa i, encara avui, es trobi sota control anglès amb els argentins reclamant la sobirania del territori. Si heu llegit detingudament haureu vist que alguns números i lletres coincideixen amb la matrícula del Porsche; H982FKL que es pot traduir per 1982 Falkland. D’aquí l’enuig dels argentins amb el presentador britànic, el qual un dels seus esports favorits és picar a altres països.

Tot i que el programa va assegurar que era una pura coincidència aportant proves que el cotxe havia estat matriculat abans de comprar-lo per realitzar el show, els locals no s’ho van creure i estaven segurs que va ser una maniobra feta expressament per provocar al país argentí. Davant d’això i segons informen alguns mitjans britànics com la BBC (canal on treballava el trio), la província de Tierra del Fuego ha ordenat una obertura de la investigació del cas que implicaria a l’equip del programa i a Jeremy Clarkson, els quals haurien de fer front a una condemna que es situaria entre 6 mesos i 3 anys de presó. Els argentins es basen en l’article 289 del Codi Penal Argentí on diu “falsificar, alterar o suprimir el número d’un objecte registrat d’acord amb la llei”.

Segurament tot això quedi amb no res, però el cert és que Jeremy Clarkson és molt amic d’aquests enrenous i, com segueixi igual, el seu nou trajecte per Amazon no durarà gaire.