Jeremy Corbyn es nega a cantar el ‘God Save The Queen’

0
lider del partit laborista
Jeremy Corbyn lider del partit laborista
Jeremy Corbyn

Jeremy Corbyn es considera un polític d’ideals republicans

El nou líder del Partit Laborista britànic i cap de l’oposició, Jeremy Corbyn, es va negar dimarts a entonar l’himne nacional britànic, tal i com van fer la resta de personalitats presents, gest que no ha passat gens desapercebut al Regne Unit, on ha creat una forta polèmica. La decisió de Corbyn ha pres especial rellevància pel moment escollit, ni més ni menys que un acte religiós en commemoració del 75è aniversari de la “Battle of Britain”, un dels escenaris claus de la Segona Guerra Mundial que va tenir lloc al mateix Regne Unit. Degut a aquest fet, Jeremy Corbyn ha rebut fortes crítiques tan de la premsa com d’altres dirigents polítics, també provinents del seu propi partit (veus com la de Vernon Coaker, Kate Green o Owen Smith, entre d’altres). Es tracta del primer gest de Corbyn després de ser escollit recentment amb certa sorpresa per liderar l’oposició laborista, tal i com vam informar en aquest mitjà.

Jeremy Corbyn es considera un polític d’ideals republicans, motiu que podria haver fonamentat aquesta decisió, encara que això hagi fet visible les diferències dins del propi Partit Laborista. El mateix Corbyn però, el qual ha estat comparat en els darrers dies amb polítics com Pablo Iglesias o Beppe Grillo pel seu paper de polític trencador (en aquest cas però des de dins d’un dels partits tradicionals), ha estat durant molt temps una veu crítica del partit al Parlament Britànic, votant fins a 500 vegades en contra de la disciplina de partit durant més d’una dècada, quelcom impensable en la política catalana o espanyola.

Tot i que Corbyn i la seva estratègia de donar al partit un nou gir a l’esquerra va vèncer amb una majoria àmplia les eleccions laboristes, no compta amb el ple suport de les diferents faccions del Labour Party, motiu pel qual es pot esperar que les veus crítiques internes segueixin fent-se sentir en els propers temps. L’elecció de Jeremy Corbyn per part del Partit Laborista té com a objectiu rectificar la clara davallada després de la derrota encapçalada per Ed Miliband, i sembla clar que han aconseguit un nou flux d’atenció mediàtica i ciutadana. Queda per veure com la ciutadania britànica valorarà aquest canvi.