Jesús Ángel García Bragado ‘marxarà’ a casa fent història

0
Garcia Bragado en una prova amb Espanya
El marxador García Bragado farà història amb la setena presència a uns Jocs Olímpics. |Diari Català
Garcia Bragado en una prova amb Espanya
El marxador García Bragado farà història amb la setena presència a uns Jocs Olímpics. |Diari Català

El madrileny, afincat a Catalunya des de fa molts anys, es convertirà en l’esportista espanyol i mundial que més vegades ha participat en uns Jocs Olímpics.

Jesús Ángel García Bragado, de 46 anys, participarà el pròxim estiu i si el seu estat físic és el correcte als seus setens Jocs Olímpics, en aquesta ocasió a Rio de Janeiro. El marxador madrileny, afincat des de fa molts anys a Lleida, passarà en aquell moment a la història, convertint-se en l’únic esportista del món que ha pogut prendre part de set Jocs Olímpics. I és que García Bragado portarà 28 anys consecutius estan a l’èlit del seu esport i demostrant a generacions més pròximes, que l’edat no importa sempre i quan tinguis il·lusió, professionalitat i molt d’amor per l’esport que practiques. La Federació Espanyola d’atletisme va anunciar a principis de setmana, tal i com vam recollir en aquest diari, que la presència del madrileny a Rio de Janeiro estava garantida degut als seus èxits anteriors i al bon paper que va aconseguir García Bragado el passat estiu al Mundial de Pequín.

El veterà atleta mai ha volgut enganyar a ningú i si ha participat en una prova és perquè es veia capacitat per treure un bon resultat. Això sí fa uns dies va assegurar a diferents agències de comunicació que després de Rio tancarà la ‘paradeta’ i ‘marxarà’ cap a casa. “Crec que serà el moment de canviar de vida i fer un pensament” va assegurar el madrileny afincat a Lleida, quan es va conèixer aquesta convocatòria pels seus setens Jocs Olímpics.

I es que com diem, el que farà García Bragado és únic a nivell mundial. El marxador no ha fallat a cap cita olímpica des de Barcelona 92. Atlanta 96, Sidney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012 i ara Rio de Janeiro 2016. Han anat passant companys de selecció i fins i tot diferents, molts, rivals però ell sempre ha estat sobre l’asfalt d’aquestes ciutats competint i deixant-se la pell als 50 quilòmetres marxa. De fet i repassant l’historial dels esportistes espanyols als Jocs Olímpics hi ha molts esportistes que havien participat en cinc o sis cites, però mai ningú havia assolit el que té al seu abast García Bragado el pròxim estiu. La llista és llarga. Amb cinc participacions a uns Jocs trobem entre d’altres, els waterpolistes Jordi ‘Chiqui’ Sans i el desaparegut ‘Chus’ Rollán, el regatista, José Luis Doreste, els triadors, Eladio Vallduvi i Juan Segui, l’atleta Carlos Sala o la tennista Arantxa Sánchez Vicario mentre que amb sis Jocs a les seves esquenes de moment només hi havia fins ara, el janet Luis Álvarez Cervera i el ‘Maradona de l’aigua’ el gran Manel Estiarte, a banda evidentment del propi Garcia Bragado.

Així doncs, 28 anys a l’èlit, més de mitja vida dedicada a la marxa, un esport molt sacrificat, amb unes característiques molt especials i que el madrileny ha sabut explotar perfectament. Sens dubte que quan ‘marxi’ cap a casa García Bragado, haurà escrit segurament sense voler-ho, una de les pàgines més grans i importants de l’esport estatal. I qui sap si Mundial.