Joan Barreda ha estat sancionat per un excés de velocitat

Després de la gran victòria d’ahir en la tercera etapa, Joan Barreda ha estat penalitzat amb un minut a causa d’un excés de velocitat, el que suposa la pèrdua del triomf d’etapa i del liderat provisional de la classificació general.

El beneficiat per aquesta sanció ha estat l’argentí d’Honda Kevin Benavides, que passa de ser segon a guanyar la tercera etapa disputada entre les localitats de Termas Rio Hondo i Jujuy. Aquest triomf és un fet històric ja que significa la primera victòria d’etapa d’un argentí al Ral·li Dakar en la categoria de motos. Així mateix, el podi queda completat per Paulo Gonçalves (Honda) i el francès Antoine Meo (KTM) que també guanyen una posició cadascun.

Però Joan Barreda no ha estat l’únic dels favorits sancionats ja que Pablo Quintanilla (Husqvarna) i Olivier Pain (KTM) també han estat penalitzats per la mateixa raó que el de Torreblanca.

Amb aquests canvis a l’etapa d’ahir, la classificació general provisional també es veu modificada, sent l’eslovac Stefan Svitko (KTM) qui agafa el liderat gràcies a la seva quarta plaça d’etapa. Finalment, Joan Barreda s’ha de conforma amb la cinquena plaça de la tercera etapa i amb el tercer lloc de la classificació general, just darrere de Benavides.

Per sort, la sanció imposada a Joan Barreda és mínima, tot i que el fa recular unes posicions que no desitjava. No obstant, un minut és poc temps en una competició tant llarga com el Ral·li Dakar però, al mateix temps, també pot ser decisiu si la victòria final està ajustada. Igualment, Joan Barreda ahir va demostrar que té un gran ritme i que, als seus 32 anys, és el seu moment ideal per aconseguir el seu primer Ral·li Dakar després de sis participacions.