Joan Carles I admet que el Rei està “preocupat” per la situació política

0
Juan Carlos I Felipe VI
El rei emèrit i l'actual cap de l'Estat espanyol | Foto: Europa Press

El monarca emèrit explica des del Perú que Felip VI està “preocupat” davant la dificultat de formar Govern

El Rei emèrit Joan Carles I ha admès aquest dijous que el seu fill Felip VI està “preocupat” davant de la dificultat que s’està demostrant per formar un Govern i ha subratllat que el monarca està intentant posar d’acord als partits polítics per facilitar aquesta tasca.

El Rei Joan Carles ha explicat l’estat d’ànim del seu fill en els moments previs a la trobada amb el president sortint del Perú, Ollanta Humala, unes paraules que han estat recollides pels micròfons de les càmeres de televisió. A preguntes d’Humala sobre com es trobava el seu fill, el Rei emèrit ha admès que Felip VI està “preocupat”. “Tractant de si es posen d’acord aquí els partits polítics”, ha postil·lat Juan Carlos a continuació.

El monarca emèrit s’ha reunit també durant el seu viatge al Perú amb el nou president del Perú, el líder de Peruans Pel Kambio (PPK), Pedro Pablo Kuczynski. Joan Carles I es troba a Lima en representació d’Espanya durant la cerimònia de traspàs del comandament presidencial.

 

Representació d’Espanya

Es tracta de la cinquena ocasió en la qual el rei Joan Carles assumeix la màxima representació de l’Estat en una cerimònia de traspàs del comandament presidencial a Llatinoamèrica, una tasca que el Govern vol que porti a terme un representant d’alt nivell que estigui per sobre del ministre d’Afers Estrangers i de Cooperació.

El Rei emèrit va estar present en la presa de possessió de Jimmy Morales a Guatemala, a començament d’aquest any, a la Maurici Macri a l’argentina a primers de desembre i anteriorment va fer el propi amb les cerimònies d’assumpció del poder de Tabaré Vázquez a l’Uruguai i Juan Manuel Santos a Colòmbia.