El xef ressalta els seus viatges gastronòmics per descobrir noves essències culinàries

MadridFusión és un dels congressos de gastronomia de referència a Espanya i, probablement, un dels gastrosectors internacionals per excel·lència. Amb periodicitat anual, MadridFusión reuneix aquests dies (del 25 al 27 de gener de 2016) a multitud de xefs espanyols i estrangers que a través de les seves ponències destapen les últimes tendències en la ‘Alta Cocina’ i, de pas, l’últim a tenir en compte al mercat gastronòmic.

Avui se celebra la ponència de Joan Roca, amo del Celler de Ca Roca i un dels xefs més prestigiosos d’Espanya. Roca ha ressaltat diferents formes de cuinar en la trucada Alta Cuina i ha destacat el fet de relacionar-se amb el client a través del plat, la sala o el vi.

“Nosaltres els Roca – ha explicat Joan – vam seguir apostant pels nostres viatges gastronòmics visitant gran part d’Amèrica i Turquia”. Joan Roca, a més, ha llevat importància a la seva fama: “Hem de sortir de l’espai confortable que ens aporta l’èxit per buscar preguntes noves”, diu Joan.

I és que el millor restaurant del món construeix el seu propi mite sobre la troballa quotidiana de respostes. “En els plats ja no importa la tècnica, importa el missatge, això és el que jo crido Avantguarda post materialista”, afirma Joan Roca.