Joan Tardà, candidat d’ERC per a les generals

0
veto govern memòria histórica
Joan Tardà, al Congrés dels Diputats, a Madrid |Foto: Europa Press

Joan Tarda liderarà ERC en les properes generals del 20D

Joan Tarda liderarà ERC en les properes generals del 20D
Joan Tardà, al Congrés dels Diputats, a Madrid |Foto: Europa Press

 

La decisió de Joan Tardà com a candidat a les generals queda pendent de si ERC es presenta en solitari o repeteix amb CDC

EP / L’executiva nacional d’ERC ha proposat aquest dissabte Joan Tardà com a candidat a les eleccions generals del 20 de desembre, segons han explicat a Europa Press fonts de la formació republicana.

En el marc del segon Consell Nacional d’ERC després dels comicis catalans del 27S, el partit debat si Tardà encapçalarà la llista o se situarà en els primers llocs, ja que la decisió encara no està tancada, segons les mateixes fonts.

Entre les opcions que s’estudien, els republicans es plantegen l’opció de repetir amb CDC i presentar-se junts a les eleccions, com ja van fer a Catalunya, però queda descartada la possibilitat d’anar-hi com a Junts pel Sí.

Això no implica repetir la fórmula de Junts pel Sí perquè aquesta formació es va fer “específicament” per a la consecució d’un referèndum al 27S, i ara toca iniciar un “nou projecte”, segons informa un portaveu d’ERC.

En aquest sentit, ERC ha emès un comunicat en què assenyala que “els 72 diputats independentistes sorgits de les urnes ja tenen el mandat democràtic per fer la independència i, per tant, no fa falta tornar a fer un referèndum”.

El mateix comunicat indica que ERC aposta per una fórmula electoral en què s’inclogui una “llista transversal, de perfil cívic i progressista”, amb voluntat de regeneració democràtica i amb candidats renovats.

El partit es reunirà els pròxims dies amb altres formacions per establir noves negociacions.