L’exprofessor de gimnàstica dels Maristes Les Corts, acusat d’abusos sexuals a diversos exalumnes, es nega a declarar

L’exprofessor de gimnàstica del col·legi Maristes Les Corts de Barcelona Joaquín Benítez, acusat d’abusos sexuals a diversos exalumnes del centre, s’ha acollit aquest dijous al dret a no declarar davant del jutge, segons han informat fonts judicials.

Benítez ha acudit a la Ciutat de la Justícia cap a les 13.00 hores camuflat amb un passamuntanyes i acompanyat de Mossos d’Esquadra de paisà, i ha sortit tres quarts d’hora després sense fer declaracions als mitjans.

El jutjat d’instrucció 6 de Barcelona el va citar a declarar per dos abusos deshonestos; l’investiga també per dos presumptes delictes d’agressió sexual, pels quals ja havia comparegut, mentre que el jutge va arxivar denúncies de 13 exalumnes més perquè considera que els casos havien prescrit.

Segueix en llibertat provisional

Després de la seva compareixença aquest dijous, el jutge ha decidit mantenir la llibertat provisional que havia decretat després del primer interrogatori el febrer -amb compareixences setmanals en seu policial- perquè considera que no havia infringit cap mesura cautelar.

Les dues acusacions particulars havien sol·licitat presó provisional per a l’exprofessor, a la qual la Fiscalia no s’ha oposat, però finalment el jutge n’ha decretat la llibertat.

En declaracions als mitjans, l’advocat d’una de les víctimes, el lletrat Iban Fernández, s’ha mostrat en desacord amb aquesta decisió judicial i ha anunciat que hi recorrerà al·legant que no ha d’estar al carrer “perquè és un risc per a les víctimes”.

També han declarat el matí d’aquest dijous, com a testimonis, els dos denunciants d’abusos deshonestos, i han estat reconeguts pel metge forense. Segons ha explicat Fernández, aquests dos exalumnes, que ara tenen 22 anys, han ratificat les denúncies en què acusaven Benítez de tocaments al seu despatx diverses vegades.

“Gerro d’aigua freda”

En una atenció als mitjans, el pare de l’alumne que va presentar la primera denúncia contra el professor per abusos ha valorat la llibertat provisional de Benítez com “un gerro d’aigua freda” després d’aparèixer més denúncies i no voler declarar.

A la seva compareixença davant del jutge el febrer, Benítez va admetre haver comès un mínim d’un abús sexual a un dels alumnes, però en aquesta ocasió no va voler contestar a les preguntes, cosa que Fernández entén: “El millor que pot fer és no declarar; fer-ho no farà més que empitjorar la seva situació”.