Jon ‘Neverdie’ Jacobs arriba al Mobile World Congress amb l’anunci de la creació de mil milions de llocs de treball si és escollit el president de la Realitat Virtual

Jon Jacobs, més conegut amb el nom de Neverdie, vol ser el primer president de la Realitat Virtual. L’aposta d’or del seu programa és el convenciment de què pot arribar a crear mil milions de noves feines si esdevè president electe de la Realitat Virtual, ocupacions que millorarien, per exemple, la situació d’algunes regions pobres com l’Àfrica.

Pot semblar una broma, però parlem d’una persona desconeguda pel gran públic que es troba al llibre Guiness dels Récords per ser el primer milionari que acumula la seva fortuna jugant a videojocs. L’any 2002, Neverdie (el nom amb el qual Jacobs era conegut) va nèixer a Entropia Universe, un videojoc de rol en línia similar a Second Life.

Amb el temps, de sobte, Jacobs va adonar-se de què el seu avatar era milionari i va decidir vendre part de les seves propietats per 635,000 dòlars¹. Per entendre-ho, cal apuntar que Entropia Universe funciona mitjançant una economia simulada que intercanvia les seves divises amb diners reals i, a la vegada, elements com les matèries primeres són força cotitzats.

Jon Neverdie Jacobs
Jon ‘Neverdie’ Jacobs al Gamelab Mobile 2016 | Font: Diari Català

Jacobs era propietari d’un asteroide digital, convertit en discoteca, molt visitat pels usuaris. Va decidir adquirir-lo hipotecant la seva casa i, després d’observar uns beneficis anuals de 200,000 €, el va vendre. A partir d’aquí, va nèixer el seu estudi, va protagonitzar un docudrama i mitjans com TIME o Fobres el van entrevistar.

Neverdie està convençut que la seva història es pot reproduir arreu del món. Només cal una figura representativa de tota la comunitat de videojugadors; el president de la Realitat Virtual. Segons Jacobs, molts videojocs funcionen amb valors monetaris virtuals que tenen un preu real i només cal normalitzar els circuits de compravenda, regular-los. A partir de llavors, qualsevol persona pot guanyar diners jugant des de casa i, a la llarga, es poden crear mil milions de llocs de treball.

FONT: El País