Jordi Ciuraneta: “el futur, el creixement de les nostres empreses”

0
la Federació Avícola Catalana (FAC).

la Federació Avícola Catalana (FAC).El nostre mercat és i ha de ser el món, ara més que mai

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha presidit, a Barcelona, la cloenda de l’Assemblea General de la Federació Avícola Catalana (FAC).

Jordi Ciuraneta ha obert la seva intervenció en l’acte fent palès que “per mi és un honor que un dels meus primers actes com a conseller sigui amb l’avicultura, un sector amb tanta tradició a casa nostra, amb una xarxa d’explotacions i d’empreses de tot tipus arreu del territori, un sector que viu immers en una evolució constant que el fa guanyar en competitivitat i poder assegurar uns aliments amb el màxim nivell de qualitat, garantia sanitària i traçabilitat”.

En aquesta línia, Jordi Ciuraneta ha reamarcat que “la crisi del sector ens ha demostrat que la millor ajuda que pot tenir el nostre sector agrari i ramader és la seva capacitat d’adaptar-se a les noves exigències de la societat, de produir amb qualitat i valor afegit, respectant també els nous requeriments de benestar animal i de posar en valor els nostres productes atot arreu, perquè el nostre mercat és i ha de ser el món.

I ha afegit, “hem estat capaços de superar moltes dificultats i el contratemps que ha suposat l’embargament de productes comunitaris a Rússia ens ha conduit a cercar alternatives per a evitar nous col·lapses. És a dir, la millor ajuda que pot tenir el sector agroalimentari és creure i apostar en ell mateix, en els seus actius, en les seves fortaleses; sense baixar mai la guàrdia en temes claus com els nostres estatus sanitaris, la seguretat alimentària, les demandes dels consumidors, etcètera, aspectes que ens asseguren la nostra continuïtat com a empresa. I amb una idea de responsabilitat individual, però també d’esforç col·lectiu per a trobar solucions conjuntes”.

El conseller ha volgut presentar-se assenyalant, entre altres, que sempre ha estat lligat al sector primari, que és “una persona de territori i de l’entorn rural, que aposta per una política de proximitat, que accepta amb orgull i honor aquest nou càrrec i que, creu i aposta pel creixement i el futur tant de l’empresa com del país, un creixement i un futur que està a les nostres mans”.

Ciuraneta també ha volgut traslladar a aquest sector l’agraïment del Departament per la seva col·laboració en matèria de simplificació administrativa, i l’aposta del propi sector per la traçabilitat que ha estat més que evident i ha demostrat la capacitat d’adaptació que us caracteritza; ja que, si bé vau ser els darrers a entrar en els tràmits telemàtics, heu estat els primers a complir-los plenament. Aquesta és la veritable col·laboració pública-privada, i em consta que encara se segueix treballant per acabar de resoldre els petits problemes que encara queden, ara ja, més anecdòtics. I crec sincerament que hem de continuar en aquesta línia i tirar endavant projectes que suposin una veritable agilització de tràmits i de paperassa, com els que ja hem aconseguit en relació a l’obligació de comunicar els moviments d’animals; com crec que també hem de continuar anant a una, empresaris i Administració, per a seguir afrontant plegats els reptes existents”.

Ciuraneta ha destacat així mateix l’important paper de la FAC per a la defensa conjunta dels interessos i per a la normalització en transicions difícils, com l’adaptació a la normativa de benestar animal. “Quan el sector creu i aposta en ell, vol dir que produïm, que sacrifiquem i que exportem, que les empreses treballen i donen feina, que les granges que engreixen pollastres donen vida al territori”, ha afirmat el conseller.

I és en aquest punt que Jordi Ciuraneta ha afegit que “com a país, el procés és exactament el mateix. El millor actiu que té Catalunya és la seva gent, el seu talent, els seus valors i la seva capacitat de treball i de superació. Per això, hem de creure en nosaltres i caminar per a tenir un futur en què tinguem la capacitat d’apostar, sense limitacions, pels nostres actius i per les nostres fortaleses. Si tinguéssim els instruments d’un Estat, podríem ser un país de referència en els camps econòmic i social”.

Ciuraneta també ha afirmat que “sovint haureu sentit que aquest Govern treballa per a les estructures d’estat; doncs quan parlem d’estructures d’estat no és altra cosa que identificar què tenim, què ens falta, què ens aportaria tenir el que no tenim i, els punts crítics del fet d’aconseguir-ho per a cadascuna de les moltíssimes coses, des de la Seguretat Social, la PAC, qüestions de seguretat, etcètera. Així doncs, quan parlem de treballar i identificar les nostres estructures d’estat, no és res més que identificar, potenciar i crear tot allò que ens ajuda a créixer com a país. I és per això que de la mateixa manera que treballaré per a fer gran i competitiu el sector, també treballaré per a fer gran i competitiu el país, i és per això també que em poso al vostre servei per a parlar-ne obertament, per a dissipar dubtes, per a superar velles i falses pors, per a il·lusionar de nou i anar a guanyar, a guanyar-nos”.

Així, Jordi Ciuraneta ha tancat la seva intervenció incidint en què “les properes setmanes són decisives per al conjunt del nostre país. Hem de prendre consciència que estem en un moment clau, que no podem deixar perdre. Hi ha motius per ser a optimistes, molts motius per a ser prudents i per a no caure en l’eufòria ni en la por paralitzant, però hi ha molts més motius per a creure i apostar per nosaltres d’una vegada per totes; perquè el futur, el creixement, tant de les nostres empreses com de les nostres famílies, només depèn de nosaltres mateixos”.