Jordi Sánchez, escollit de nou president de l’ANC

0
Sánchez mobilització 9N
Jordi Sanchez, president de l'ANC | Foto: Europa Press

Sánchez s’ha imposat a Liz Castro en la votació de la direcció de l’Assemblea per 40 vots a 35

Jordi Sánchez continuarà sent president de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC). Després de set hores de reunió de la direcció, Sánchez s’ha imposat per 40 a 35 en la segona votació a Liz Castro, la qual havia estat més votada per les bases fa unes setmanes. Igual que ara fa un any, l’editora nord-americana ha vist com Sánchez l’avançava entre la directiva malgrat ser la favorita de les bases.

En una compareixènça posterior a la votació, Castro ha reconegut la derrota i aposta per mantenir-se units en el futur. “Dividits només ens barallem”, ha advertit Liz Castro, que fa un parell de mesos va protagonitzar una baralla dialèctica per Twitter amb qui va ser vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, al que acusava d’haver-la pressionat fa un any per apatar-se de la carrera per la presidència.

En aquesta reunió, celebrada a Ripoll, la directiva també ha escollit Marcel Padrós com a tresorer, Eulàlia Subirà com a secretària i Natàlia Esteva com a vicepresidenta. Degut a un canvi en els estatuts, aquests càrrecs són escollits per dos anys.

 

Recta final del procés

Sànchez ha assegurat que des de l’ANC són conscients que s’encara la recta final del procés sobiranista: “Tenim el convenciment que aquest serà l’últim Secretariat de l’ANC. Aquests dos anys seran els que ens portaran a veure la república catalana”, ha dit. Ha assegurat que l’ANC és una entitat transversal i que acull diversitat d’opinions, i ha assenyalat que es comprometen a treballar com un únic equip per la independència.

Sánchez també ha expressat que estaran presents als carrers de Barcelona al costat de sindicats, partits i altres entitats sobiranistes per aixecar-se contra les conseqüències de les suspensions que ha realitzat el Tribunal Constitucional (TC) en les últimes setmanes d’algunes de les iniciatives del Govern i del Parlament.

Castro ha assenyalat que cal recordar que a l’ANC hi ha “moltes persones, moltes idees i moltes respostes correctes”, i ha defensat que accepta els resultats de la votació del Secretariat, i ha expressat que són una entitat que no aconseguirà els seus objectius si es divideix.

 

Compartir
Article anteriorVIDEO | Primeres restes de l’avió desparegut a Egipte
Article següentLa militància de CDC aposta per Homs i un nou partit
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]