Jorge Fernández comenta l’actualitat catalana

0
Jorge Fernández Díaz
EP: Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz
EP: Jorge Fernández Díaz

Veu una “lamentable coincidència” que Mas declari en la commemoració de Companys

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha considerat una “lamentable coincidència” que el president català en funcions, Artur Mas, declari davant del jutge per l’organització del 9N el 15 d’octubre, coincidint amb el 75è aniversari de l’afusellament de l’expresident de la Generalitat Lluís Companys.

En una entrevista a TVE recollida per Europa Press, el ministre s’ha mostrat convençut que aquesta coincidència “no ha estat buscada” pel jutge instructor, i ha insistit que el Govern espanyol, en un Estat de Dret amb separació de poders, no hi ha tingut res a veure.

En tot cas, sí que creu que és una coincidència poc afortunada perquè ha assenyalat que hi ha molts dies a l’any i han passat molts mesos des que es va presentar la querella i s’ha admès a tràmit, i ara es pot fomentar “el victimisme dels qui fan del victimisme un instrument al servei de la seva estratègia”.

Acusa els alcaldes de Barcelona i Cadis d'”indigenisme cultural”

Ha acusat aquest dimarts els alcaldes de Barcelona i Cadis d'”indigenisme cultural” i de faltar els espanyols d’una forma impròpia de les institucions a les quals representen, per desdenyar la Festa Nacional titllant de genocidi el descobriment d’Amèrica que es commemora el 12 d’octubre.

Fernández Díaz ha titllat de “barbaritats” les paraules de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del gadità, José María González, ‘Kichi’, i ha defensat que “enjudiciar amb categories intel·lectuals i culturals actuals fets ocorreguts fa molts segles només porta a errors”, en una entrevista a TVE recollida per Europa Press.

Per a Fernández Díaz, “un fet històric de tal rellevància com el del 1492, en aquests moments qualificar-lo de genocidi cultural i amb el ‘hashtag’ resistència indígena és un despropòsit des de tots els punts vista” i una falta de respecte als “milions d’espanyols que se senten molt identificats que el 12 d’octubre sigui la Festa Nacional.

A més, ha recordat que el 12 d’octubre va ser instituït com a Festa Nacional no  pel dictador Francisco Franco sinó en democràcia i per part.

Creu que el “sabotatge” a l’AVE pot ser un delicte d’estralls terroristes

Ha afirmat aquest dimarts que “el sabotatge” a la línia de l’AVE a Catalunya i les seves conseqüències poden encaixar en un tipus penal de delicte de terrorisme tal com està descrit en el Codi Penal, concretament al d’estralls terroristes.

En una entrevista a TVE recollida per Europa Press, Fernández Díaz ha precisat que els estralls terroristes suposen una “alteració greu d’una infraestructura que presta un servei bàsic a la ciutadania“, que va alterar l’ordre públic i la pau social, segons la seva opinió.

Així, ha assenyalat que la investigació policial està judicialitzada, i sota secret de sumari, i que també els Mossos d’Esquadra han enviat a un jutjat, el de Vilafranca del Penedès, la seva investigació.