Jorge Fernández Díaz repeteix com a cap de llista del PP

0
Jorge Fernandez Diaz
Jorge Fernandez Diaz, amb Xavier García Albiol, a la seu del PP | Foto: Europa Press

L’actual ministre de l’Interior en funcions encapçalarà la llista al Congrés pel proper 26J i assegura que la seva campanya serà “austera”

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, tornarà a ser el candidat del PP català per a les eleccions generals del 26 de juny i liderarà una campanya electoral “austera”.

En roda de premsa aquest dimarts, ha detallat que les llistes del PP català seran “continuistes”: repetiran els caps de llista de Girona, Concepció Veray; Lleida, José Ignacio Llorens, i Tarragona, Juan Roca, i el director de la campanya nacional, Jorge Moragas, serà un altre cop el número dos per Barcelona.

Precisament perquè el director de campanya és número 2, el partit serà “sensible a les demandes i la importància que té Catalunya” en aquests comicis i afavorirà una important presència del president Mariano Rajoy i altres membres del Govern central.

Això ha de ser “compatible que Rajoy ha de ser present en el màxim de llocs possibles”, per la qual cosa ara com ara només se li ha programat un acte a Catalunya en campanya: a Lleida, on volen recuperar el diputat perdut el 20D. Fernández ha recordat que Rajoy ha anat a diversos actes a Barcelona els últims mesos, i que sí estaran moltes vegades en campanya ministres i alts càrrecs del PP.

Com en l’anterior campanya, acompanyaran a Fernández a la llista la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, com 3, seguida de les diputades Dolors Montserrat i Àngels Esteller.

Són eleccions noves

Ha assegurat que la campanya del PP català serà molt singular perquè mai abans s’han repetit eleccions en menys de sis mesos, però no és una segona volta: “Ara la gent ja sap qui és qui”.

Espera millorar els resultats del 20D amb la convicció que tenen el millor projecte per a Espanya: “A l’altra banda, com a alternativa, només trobem l’esquerra més radical i extremista”.

“Un govern que tingués Podem com a base seria legítim però una absoluta catàstrofe per a Espanya”, i a més mostra voluntat de pactar amb el PSOE, ha alertat.

En canvi, veu en el PP un projecte molt clar i un candidat “clarament predictible, no enganya a ningú i tots saben el que representa i el que farà”, cosa que no veu en C’s ni PSOE. “El PP no se seurà a negociar amb 18 persones, com va fer C’s” després del 20D, sinó que se centrarà a forjar un govern estable que continuï la recuperació econòmica.