El pare de Leo Messi es desmarca en la seva declaració de l’entramat de societats empleades en el presumpte frau fiscal

Jorge Horacio Messi, pare del futbolista Leo Messi, defensa en la seva declaració en el judici per presumpte frau fiscal de 4’1 milions d’euros contra la Hisenda Pública espanyol que desconeixia el funcionament de l’entramat de societats en paradisos fiscals muntat per defraudar: “Jo no entenc res d’aquestes coses”.

El pare de Messi, a les preguntes de la fiscal Raquel Amado en la vista que se celebra a l’Audiència de Barcelona, recalca que “jo m’encarregava de venir i veure com estaven les coses. Res més”. El progenitor del futbolista descarrega la responsabilitat sobre l’entramat en els seus assessors fiscals del despatx d’advocats Juárez Veciana: “L’estructura l’arma Juárez”.

Jorge Horacio Messi nega que ell donés instruccions als assessors fiscals sobre com crear les societats: “De cap manera. L’únic que vaig demanar és que ens cuidessin el patrimoni”. A més, assegura que sempre coneixia la quantitat de diners que percebia Messi pels drets d’imatge i que es pagaven impostos: “No sé ni quina quantitat, ni quan ni on, però jo sabia que pagaven els impostos”.

 

“Jo tampoc no ho sabia”

Quan se li ha preguntat si va dir al seu fill que amb l’entramat societari a l’estranger evitava pagar els impostos pels seus drets d’imatge a Espanya, Jorge Horacio respon que “no, perquè jo tampoc no ho sabia”.

El pare del futbolista relata que, des que la família va arribar des de l’Argentina a Barcelona l’any 2001, sempre ha intentat “facilitar la vida al seu fill”; i, quan tres o quatre anys més tard va començar a jugar amb el primer equip, va buscar algú perquè els guiés fiscalment, i va ser llavors quan li van recomanar Juárez.

Messi i el seu pare estan acusats de tres delictes fiscals per un presumpte frau fiscal a l’Agència Tributària Espanyola de 4,1 milions d’euros, per ocultar els ingressos del jugador derivats dels seus drets d’imatge en les declaracions d’IRPF dels anys 2007, 2008 i 2009.