Jorge Lorenzo domina el primer dia de tests a Qatar per davant de Viñales i Rossi. Márquez i Pedrosa, a més d’un segon del balear

“Han desaparegut els problemes d’Austràlia. Les sensacions són positives, i és bo que em torni a sentir competitiu. Hem fet moltes proves, però no serà una temporada fàcil amb una electrònica menys sofisticada i uns Michelin que requereixen un pilotatge diferent i més físic”. Satisfet però prudent, així es mostrava Jorge Lorenzo només baixar de la moto en acabar la primera jornada de tests al Losail International Circuit.

El balear, amb el seu 1:55:452, s’ha classificat en primera posició per davant de Maverick Viñales i Valentino Rossi. El de Suzuki, que va provar el xassís del 2015 i el de la GSX-RR 2016, es mostrava content amb el rendiment de la moto: “La volta ràpida l’he aconseguit amb el xassís antic, però les meves sensacions són que amb el nou estem molt a prop de la versió definitiva”.

Rossi, per la seva banda, tot i acabar a més de quatre dècimes del seu company d’equip i patir una caiguda, demostra que un any més rodarà a les posicions capdavanteres: “He començat malament, ja que m’he caigut al principi. He canviat de moto i estic satisfet perquè la moto és competitiva. He rodat ràpid i constant”.

Les Honda, lluny

Amb Marc Márquez a la 10a posició i Dani Pedrosa a la 13a, la primera Honda és la del britànic Cal Crutchlow, novè. Els pilots de l’HRC Honda Repsol, a més d’un segon del millor temps de Jorge Lorenzo, no troben la fórmula per fer competitiva la seva ‘màquina’.

“És un dels circuits més difícils per nosaltres, però encara així estem lluny d’on ens agradaria ser. Seguirem provant coses per saber quina direcció hem de prendre. Em sento còmode a les frenades i a l’entrada a corba, però tenim feina amb el gir de la moto i a les sortides de les corbes. Perdem molt temps i en un circuit com aquest, penalitza”, afirmava Marc Márquez.

Pilots catalans

Aleix Espargaró, 11è, no aconsegueix rodar en els mateix temps que Maverick Viñales, el seu company d’equip. 13è ha estat Pol Espargaró; i Tito Rabat, 18è, tanca la classificació dels pilots catalans en la primera jornada dels últims tests oficials abans que comenci una nova temporada de MotoGP.

Taula de temps del primer dia de tests a Qatar | FOTO: motogp.com
Taula de temps del primer dia de tests a Qatar | FOTO: motogp.com