L’actual campió del món de MotoGP vol seguir a Yamaha, però assegura que no té pressa a l’hora de renovar el contracte amb els japonesos

Malgrat a dia d’avui l’única oferta que té sobre la taula és la de Yamaha, Jorge Lorenzo no té pressa per renovar el seu contracte: Tinc temps, puc esperar”. La prioritat de l’actual campió del món de MotoGP és prolongar el seu vincle amb la fàbrica japonesa. De fet, la seva intenció és retirar-se a l’equip que va donar-li l’oportunitat de fer el salt a la categoria reina, el mateix amb el que ha conquistat tres títols de MotoGP. Però l’anunci de la renovació de Valentino Rossi pot provocar un gir de 180º.

Lorenzo, durant els tests de Phillip island, va anunciar que volia renovar abans que comencés la temporada als micròfons de Movistar MotoGP: “Vull renovar abans de la primera cursa. Fer-ho em trauria pressió i dissiparia l’ansietat per no saber què passarà amb el teu futur”. Alhora, però, reconeixia que “si em d’esperar a Mugello o Brno, perquè no arribem a un acord, no passarà res. Estaré tranquil”.

Rossi ja ha renovat

Dies abans de l’inici de la temporada 2016, Yamaha va posar sobre la taula a Jorge Lorenzo el contracte de renovació. L’entorn del pilot el defineix com “la oferta que ha rebut en tota la seva carrera esportiva”. Malgrat les condicions, l’actual campió i vencedor de la primera cursa de la temporada prefereix esperar: “Hem d’analitzar i valorar tres aspectes: la competivitat de la moto, l’aspecte econòmic i la confiança que em doni l’equip”.

Yamaha, però, també va picar a la porta de Valentino Rossi. l’italià va acceptar l’oferta, i a Qatar va fer-se pública la seva renovació per dos anys més. Jorge Lorenzo no entén com Yamaha ha renovat ‘Il Dottore’ sense haver signat abans la de l’actual campió del món. No li ha agradat gens. I el mallorquí ha decidit passar a l’atac: “En pocs dies decidirem i donarem un resposta. Les marques fortes volen parlar amb els pilots forts. Estic obert a escoltar”.

Espera una proposta de Ducati

A mitjans del 2014 Jorge Lorenzo va ampliar el seu contracte amb Yamaha fins a finals del 2016. Aleshores, el mallorquí flirtejava amb Ducati i comptava amb una proposta d’Honda. Tot i els dubtes, va decidir signar amb Yamaha incloent una clàusula amb la qual podria marxar a la fàbrica de Borgo Panigale.

Ducati compta a les seves files amb Gigi Dall’Igna, amb qui Jorge Lorenzo va guanyar dos títols de 250cc. amb Aprilia. El mallorquí té ganes de coincidir amb l’italià, i la renovació de Valentino Rossi amb Yamaha pot enviar Jorge Lorenzo a Ducati a partir de la propera temporada.

Jorge Lorenzo i Gigi Dall'Igna, junts durant la seva etapa a Aprilia | FOTO: masmoto.net
Jorge Lorenzo i Gigi Dall’Igna, junts durant la seva etapa a Aprilia | FOTO: masmoto.net