Jornada de test Michelin a Motorland

0
Una caiguda més als test Michelin, ara Rossi
Twitter: @todocircuitoWeb
Una caiguda més als test Michelin, ara Rossi
Twitter: @todocircuitoWeb

Forta caiguda de Rossi als entrenaments Michelin a Motorland

Diumenge després de la gran cursa i la gran batalla Rossi-Pedrosa no acabava l’acció pels pilots i mecànics de MotoGP a Motorland, dilluns tocava jornada de test Michelin. Després que la pluja fes acte de presència als anteriors entrenaments Michelin a Misano, van decidir programar uns nous entrenaments després del Gran Premi de Motorland. Calia seguir provant aquests nous pneumàtics Michelin que tots els pilots de MotoGP ja hauran de portar obligatòriament als tests de València al Novembre quan es doni oficialment el tret de sortida a la temporada 2016.

Van sortir a pista 13 pilots: els dos pilots d’Honda (Marc Márquez i Dani Pedrosa), Valentino Rossi, Pol Espargaró i Bradley Smith, Andrea Dovicioso, Aleix Espargaró, Cal Crutchlow, Stefan Bradl, Álvaro Bautista, Scott Redding, Jack Miller i Danilo Petrucci. No va sortir a pista Jorge Lorenzo tot i que s’esperava que així ho fes, les raons van ser que el mundial està en un punt molt delicat i no es podia arriscar a una forta caiguda que el deixessin sense opcions de ser campió.

El test va tornar a estar marcat per les caigudes. En anteriors tests n’hi va haver ja unes quantes que tenien a veure amb el pneumàtic del darrera, però analitzat i solucionat aquest problema ara es topaven amb uns pneumàtics davanters que no no oferien una bona estabilitat als pilots i els feia perdre aquesta roda del davant i caure.

Hi va haver 3 caigudes: les dels pilots Danilo Petrucci, Bradley Smith i la més sonada i forta, la de l’italià Valentino Rossi. Totes 3 van ser a la segona corba del circuit, un fort gir de dretes just al acabar la recta de meta. Qui va patir més conseqüències després de la caiguda va ser Valentino Rossi que a part de deixar destrossada la seva moto va haver de ser tractat a la clínica mòbil per unes abrasions al seu colze esquerra i un fort cop al braç, però res greu que no li impediran viatjar al triplet asiàtic i seguir lluitant pel títol.

Una altra prova que aquests pneumàtics no acaben de donar bones sensacions als pilots és que no es va poder veure als pilots doblegar-se tant amb la moto a les corbes i arribar a tocar amb el colze al terra, les proteccions van acabar molt poc desgastades.

Aquestes són les paraules que deia el tècnic de Michelin, Nicolas Goubert:

“Es un circuito nuevo para nosotros. Ha estado en el calendario durante algunos años pero nosotros nunca habíamos participado. Hemos traído el material que habíamos probado en Misano, así que ya habíamos hecho pruebas con él. Hemos traído una nueva opción para el neumático delantero y un rango de tres neumáticos traseros distintos. Tratamos de cubrir diferentes condiciones e intentamos ver cuál ha se ser el compromiso entre una buena actuación y una buena consistencia.

Los perfiles ahora son más o menos fijos, diría. Estamos tratando con diferentes compuestos para encajar con las distintas condiciones y adaptarnos a todos los trazados. Para el neumático delantero tenemos dos compuestos diferentes que hemos traído en diferentes construcciones, así que aún estamos intentando mejorar el neumático delantero. Aún tenemos algunos detalles que mejorar”

Tito Rabat prova la nova MotoGP que portarà al 2016

Rabat prova la MotoGP als test Michelin com a premi
Twitter: @TitoRabat

 

L’altra gran novetat de la jornada de test Michelin a MotoGP a Motorland el dilluns post carreres va ser poder veure al català Tito Rabat a sobre de l’Honda oficial de l’equip Estrella Galicia 0,0 que pilotarà l’any que ve a MotoGP. Després de la seva gran victòria Diumenge a Moto2, defensant-se molt bé dels atacs de Àlex Rins en un circuit on mai havia aconseguit la victòria, l’equip el va voler premiar deixant-li provar la moto que pilotarà al 2016. Pel que va penjar després a les xarxes socials va ser una gran experiència per ell i estava força content i satisfet.

Jack Miller company de Tito Rabat a MotoGP al 2016

Una notícia que apareixia després d’aquesta jornada de test Michelin a Motorland és el salt que farà Jack Miller, que deixarà l’equip LCR Honda on està ara per ser el company d’equip del català Tito Rabat a l’equip Estrella Galicia 0,0 amb una Honda oficial. Per tant, l’equip Estrella Galicia 0,0 passarà a tenir dos motos a la categoria reina.