Josep Garcia, Subcampió del Món d’Enduro

0
Josep García disputant el GP de França
Josep García disputant el GP de França
Josep García
El pilot de Súria és Subcampió del Món per 4 segons.

Garcia va lluitar fins l’última especial per aconseguir el títol mundial

Aquest passat cap de setmana es va disputar el GP de França d’Enduro, l’última prova del FIM Campionat del Món de l’especialitat d’off-road, on estaven pràcticament tots els títols en joc.

Un d’aquests títols era el de Youth Cup 125 on el català Josep Garcia es podia proclamar campió. Finalment però, el pilot d’Husqvarna no va poder superar el suec Mikel Persson i es va haver de conformar amb el subcampionat.

L’activitat va començar divendres amb el Súper Test, on Garcia va aconseguir la segona posició justament darrera del seu rival, Persson.

Ja al dissabte en la primera volta, el català es va posar al capdavant de la classificació però dues caigudes en el Cross Test el van fer baixar fins al segon lloc. Garcia va intentar atrapar a Persson però finalment va acabar la jornada de dissabte en la segona posició. Amb aquest resultat, els dos pilots estaven empatats a punts, pel que el títol es va haver de decidir diumenge.

En la primera passada per l’Enduro Test, el pilot de Súria va patir una caiguda i va fer que Persson aconseguís tenir més avantatge. Tot i això, el d’Husqvarna no va tirar la tovallola i va lluitar fins l’últim moment, arribant al Cross Test a nou segons del suec.

Subcampió del Món d'Enduro amb només 18 anys
Subcampió del Món d’Enduro amb només 18 anys

Per tant, Garcia s’ho jugava tot en l’última especial, sabent que havia de retallar aquests segons. I així ho va fer, el pilot d’Husqvarna va marcar el desè millor temps de l’Scratch amb 6:19’93’’, retallant així cinc segons a Persson.  Llàstima però, que no van ser segons suficients ja que el se li va escapar el títol mundial per només quatre segons!

Tot i això, cal destacar la gran actuació del català que als seus 18 anys ja pot dir que es subcampió del Món d’Enduro.

Més catalans al Mundial d’Enduro

Jaume Betriu acaba quart en E1.
Jaume Betriu acaba quart en E1.

Per una banda en E1, Jaume Betriu va aconseguir pujar al podi per primera vegada aconseguint una meritòria tercera posició al GP de França que l’ha servit per acabar quart a la general. El pilot Beta, Oriol Mena va acabar quart per darrera de Betriu i en la classificació general ha obtingut la sisena posició. I en Enduro Junior, Kirian Mirabet va obtenir una merescuda quarta posició i acaba el mundial un el cinquè lloc.