Josep Maria Àlvarez, nou secretari general d’UGT

0
Josep Maria Àlvarez UGT Catalunya
El nou secretari general d'UGT serà el català Josep Maria Àlvarez. Foto: Europa Press.

El fins ara líder d’UGT a Catalunya ha guanyat les votacions per només 17 vots més que el seu contrincant

Les votacions per escollir el nou secretari general del sindicat UGT han acabat passades les cinc i mitja del matí. Finalment, el català Josep Maria Àlvarez ha estat el candidat que ha sortit com a guanyador en el 42 Congrés Confederal del sindicat, amb un 51,1% dels vots i només amb 17 suports més que el seu contrincant Miguel Ángel Cilleros.

Tot i que van començar tres candidats, finalment només s’havia de decidir entre dos, ja que Gustavo Santana, secretari general del sindicat a Canàries va anunciar ahir mateix que no formalitzaria la seva candidatura al no haver aconseguit el 25% dels avals necessaris, segons estableix l’organització. Miguel Ángel Cilleros és el que Cándido Méndez i el seu equip van proposar com a successor, i és per això que hi ha hagut certa polèmica a l’hora de l’elecció.

Per frenar la tensió i els rumors de fractures internes, les votacions s’han fet de manera secreta i per ordre alfabètic, per així evitar que es votés per federacions, i tots dos candidats han acabat per cedir ens certs punts i així donar una sensació d’unitat.

Amb Álvarez al capdavant s’acaben 22 anys seguits de Cándido Méndez com a secretari general de la UGT. Méndez va utilizar la independència de Catalunya com a atac a Àlvarez, i va ser en aquell moment quan les tensions van començar. El nou secretari general ha afirmat després de lesvotacions que “la UGT és la primera organització estatal on la catalanofobia no funciona“.

Els resultats han estat 306 suports per a Àlvarez i 289 per a Cilleros. Durant 26 anys, el català ha estat el secretari general d’UGT i ha comptat durant quasi tot el seu recorregut amb el suport de les federacions del Metal i la de Serveis Públics, dues de les més importants.