El portaveu del FC Barcelona defensa la campanya engegada pel club: “Està sent tractat de manera injusta, i el club se situa en l’àmbit de defensar-lo”

Josep Vives, portaveu del FC Barcelona, explica en una compareixença davant els mitjans de comunicació la campanya de suport que des del club s’està promovent en favor de Leo Messi, després de la sentència de la setmana passada de l’Audiència Provincial de Barcelona: “Messi està sent tractat de manera injusta, i el club se situa en l’àmbit de defensar-lo. Tenim la consciència ferma i no hi renunciem”.

Vives recorda que en seu judicial algun dels membres de l’Advocacia de l’Estat ha tingut expressions de “menyspreu” cap a la persona de Leo Messi: “L’acarnissament i la humiliació i aquest escarni és evident que el club no el pot tolerar. Hi ha hagut altres persones conegudes que no han viscut aquesta situació. Aquest menyspreu no el volem per a cap aficionat, per a cap soci i tampoc per a Messi. Posem en marxa la campanya, i anirem més enllà perquè és un acte de justícia i donarem suport a Messi en totes les accions que prengui a partir d’ara. Ho sentim i ho creiem d’aquesta manera”.

El portaveu del FC Barcelona relata que, quan va començar aquest procés i l’Agència Tributària va reclamar la irregularitat, el futbolista argentí “va pagar una multa d’uns 50 milions d’euros a l’erari públic. Amb la situació regularitzada, es converteix en el primer contribuent de l’estat espanyol”.

Vives, però, va més enllà, i adverteix que “el Ministeri Fiscal, el que sempre defensa el benestar general, no acusa Messi perquè entén que no hi ha base penal per acusar-lo i no l’acusa. Ho fa en la plena convicció que no hi ha cap causa penal sobre Messi. I així ho manté l’Advocacia de l’Estat en nom de l’Agència Tributària, que en altres casos similars resulta que aplica un altre criteri diferent del de Messi. Això no és interpretable, això són dades empíriques objectivables. I aquí és on creiem, des del club, que comença la injustícia”.

“Convidem la gent que s’apunti a la campanya. És molt senzill, una foto, un vídeo, el que sigui… un gest amb el qual tothom pugui expressar el seu suport a Messi a través de les xarxes socials. És una iniciativa senzilla, però entenem que  serveix per demostrar una manera de fer de la massa social del Barça”, conclou Vives.