El director de Volkswagen Motorsport, Jost Capito, ha decidit deixar la marca alemanya

En un comunicat emès per Volkswagen, Jost Capito deixarà el fabricant alemany de mutu acord durant la temporada 2016. McLaren ja ha anunciat que Capito s’unirà al seu equip de Fórmula 1 com a conseller delegat.

Capito va arribar a Volkswagen WRC al 2013, i des de llavors ha dominat el campionat. Tant l’equip com Sébastien Ogier han guanyat els títols mundials en les últimes tres temporades i el seu Polo R WRC s’ha imposat en 34 dels 39 ral·lis disputats en aquest període.

“Ens agradaria donar les gràcies a Jost Capito per la seva excepcional dedicació i treball per Volkswagen en l’automobilisme”, ha dit Frank Welsch, membre del consell d’administració de Volkswagen.

“Els tres títols de Campió del Món de ral·lis amb el Polo R WRC representen els majors èxits esportius en la història de Volkswagen i subratllen la competència tècnica de la nostra marca”.

“Amb el seu lideratge transparent i amb visió de futur, Jost Capito ha estat fonamental en aquest èxit”, ha afegit.

Capito romandrà en el seu càrrec fins que es nomeni al seu successor.

Jost Capito primer va treballar per al grup Volkswagen al 1989 en el departament de curses de Porsche. Després va tenir un lloc executiu a l’equip Sauber de Fórmula 1, per unir-se després a Ford i aconseguir amb la marca de l’oval blau dos títols de marques del WRC al 2006 i 2007. Va assumir el càrrec de director esportiu de Volkswagen al 2012.