El valor estimat d’aquest superesportiu és de 4.430 euros

Les grans marques treballen molt dur per poder crear el seu superesportiu perfecte, una màquina que sigui capaç de batre a tots els seus rivals i que generi unes sensacions úniques, però per això fan falta molts milions ja que tot el treball de recerca i desenvolupament que comporta abans de poder posar-lo damunt de l’asfalt és superlatiu. Doncs bé, un jove xinès ha tirat per terra totes aquestes bases ja que amb pocs mitjans i, sobretot, amb pocs diners, ha aconseguit crear el seu propi superesportiu.

Mentre alguns utilitzen el seu temps lliure en el seu hobby favorit, aquest jove ha estat capaç de crear un vehicle elèctric en el seu taller de Haikou, al sud de la província de Hainan, Xina. Amb les seves mans ha ideat i ha executat la seva magnífica obra. El disseny estètic, el xassís, el sistema de propulsió, la suspensió, la transmissió, tot ho ha creat ell.

Amb 27 anys ha construït un superesportiu amb un xassís de tubs d’acer galvanitzat i una carrosseria en fibra de vidre i, sens dubte, el seu aspecte hagués tingut repercussió si portés la marca de Ferrari o Lamborghini. A més, el color vermell aviva més el seu temperament.

Això sí, no espereu grans coses sota el capó. El seu sistema de propulsió elèctrica amb prou feines el deixa superar els 40 km/h, però tampoc és necessari ja que no té l’homologació de les autoritats xineses per poder circular per les carreteres del país.

I pels que us estigueu preguntant si funciona, sembla ser que sí però sense elements tan bàsics com els retrovisores o intermitents. Es van fer proves dinàmiques amb ell en trams de vies privades i, segons afirmen, va funcionar correctament.

El cost estimat de la seva fabricació és d’uns 30.000 yuans, el que suposa uns 4.430 euros. Un superesportiu (d’aparença) a preu de saldo.