Dos joves detinguts per forçar màquines expenedores del metro de Barcelona

0

Als detinguts se’ls acusa de fins a 13 robatoris en els quals van manipular les màquines expenedores amb l’objectiu d’obtenir les monedes del seu interior

Agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra van detenir el dia 23 de juny dues persones com a presumptes autores de tretze robatoris amb força a màquines de distribució automàtica de productes de consum electrònic del metro de Barcelona. Els detinguts, un home i una dona de nacionalitat espanyola, ambdós de 20 anys d’edat, es dedicaven de forma habitual i reiterada a forçar les màquines amb l’objectiu d’obtenir les monedes que hi havia al seu interior.

La investigació policial es va iniciar a  mitjans del mes de maig, quan la societat explotadora de les màquines va denunciar als Mossos d’Esquadra que havia detectat irregularitats en el procés de lliurament de canvi i en la compra de productes, i danys a les sortides de monedes per canvi.

Els investigadors van poder determinar que la majoria dels fets els havien realitzat les mateixes persones, que seguien sempre un mateix patró d’actuació. Per forçar les màquines utilitzaven eines d’ús comú, amb les quals violentaven els tancaments de les sortides de monedes per canvi i amb això provocaven la caiguda de les monedes contingudes al cartutx.

La societat explotadora de les màquines va quantificar en més de 5.000 euros les pèrdues sofertes pels robatoris, entre les monedes sostretes i el cost de la reparació dels importants danys soferts a les màquines. També cal tenir en compte les pèrdues derivades de la inoperativitat de les màquines danyades que suposa una  disminució considerable del volum de vendes. El dia 23 de juny, la investigació va permetre localitzar i detenir els presumptes autors dels robatoris, els quals un cop van passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs.