‘Miró’s studio’ una recreació de l’estudi de Joan Miró

0
GALERÍA MAYORAL | Diari Català
Foto: GALERÍA MAYORAL

Londres acollirà una recreació de l’estudi que l’artista Joan Miró tenia a Mallorca

La Galeria Mayoral ha preparat l’exposició ‘Miró’s studio‘, una recreació de l’estudi que l’artista tenia a Mallorca, comissariada per la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, Elvira Cámara, i produïda en col·laboració amb l’historiador i nét de l’artista Joan Punyet Miró.

Segons ha informat la galeria en un comunicat, l’exposició inclou 25 pintures i dibuixos de l’artista, i reuneix una gran quantitat de material històric i d’arxiu, i es podrà veure del 21 de gener al 12 de febrer.

Aquesta proposta expositiva ofereix al visitant una visió real de la vida quotidiana d’un dels artistes catalans més importants de la història; a més, es troben mobles, elements decoratius, materials de pintura i articles de la llar.

L’estudi de Mallorca va ser molt influent i integral per a la producció creativa de Miró: “Quan tancava la porta, sabia que tallava tot contacte amb el món exterior i entrava en el seu univers imaginari”, explica el nét.

Quan tancava la porta, sabia que tallava tot contacte amb el món exterior i entrava en el seu univers imaginari

Aquest espai imaginari es disposava sobre un fons de llum del Mediterrani, els seus colors i formes, i ara es podrà veure al número sis de Duke Street, a la capital britànica.