‘Julieta’ porta a Almodovar a Canes

0

Julieta’ és la cinquena pel·lícula de Pedro Almodóvar que competeix per la Palma d’Or 

Pedro Almodóvar participarà en la Secció Oficial del 69a edició del Festival de Canes amb ‘Julieta‘, la seva nova pel·lícula, tal com ha anunciat aquest dijous l’organització del festival, que es farà entre l’11 i el 22 de maig.

‘Julieta’ serà la cinquena pel·lícula de Pedro Almodóvar –i la vuitena per a la productora El Deseo— que competirà per la Palma d’Or després de ‘Todo sobre mi madre’ (1999), guanyadora del Premi al Millor Director; ‘Volver’ (2006) guanyadora del Premi al Millor Guió i Premi a la Millor Interpretació Femenina (ex-aequo per a tot el repartiment femení de la pel·lícula); ‘Los abrazos rotos’ (2009) i ‘La piel que habito’ (2011), tal com ha assenyalat El Deseo en un comunicat.

Pedro Almodovar| Diari Catala
Foto: Europa Press

Relatos Salvajes‘, de Damián Szifron; ‘La niña santa‘ i ‘La mujer sin cabeza‘ de Lucrecia Martel, coproduïdes per El Deseo, també van competir en secció oficial, mentre que ‘La mala educación‘, d’Almodóvar, ha tingut el privilegi d’inaugurar el festival l’any 2004.

Després de conèixer la notícia, Almodóvar ha manifestat en un comunicat sentir-se “molt content” per participar en un festival que “segueix sent una celebració del cinema d’autor”. Tal com ha assenyalat, “a jutjar pels títols i autors” als quals acompanya, aquesta “serà una gran edició”.

“Quan rodava ‘Julieta’ no pensava en festivals, les meves motivacions per escriure i rodar són sempre altres. Però en aquest moment intueixo que el festival francès serà un bon complement promocional per a la pel·lícula que s’estrena de seguida a Itàlia i França. Vaig al festival a treballar, però també espero poder veure bon cinema”, ha afegit.

El nou film del director manxec es va estrenar als cines espanyols divendres passat 8 d’abril i, segons les seves paraules, és un drama pur sense concessions. A ‘Julieta’, Almodóvar aprofundeix en el sentiment de culpa i en els silencis, i mostra un drama sobre la relació entre mare i filla protagonitzat per Emma Suárez i Adriana Ugarte, totes dues en el personatge de Julieta.

Al costat d’Almodóvar, optaran a la Palma d’Or de Canes les cintes ‘The neon demon’, de Nicolas Winding Refn; ‘Elle’, de Paul Verhoeven; ‘Sieranevada’, de Cristi Puiu; ‘The last face’, de Sean Penn; ‘Agassi’, de Park Chan-Wook; ‘Loving’, de Jeff Nichols; ‘Bacalaureat’, de Cristian Mungiu; ‘Ma’ rosa’, de Brillante Mendoza; ‘I, Daniel Blake’, de Ken Loach; ‘Mal de Pierres’, de Nicole Garcia.

Alhora, també competiran Aquarius’, de Kleber Mendonça Filho; ‘Rester vertical’, d’Alain Guiraudie; ‘Paterson’, de Jim Jarmusch; ‘Ma loute’, de Bruno Dumont; ‘Juste la fin du monde’, de Xavier Dolan; ‘La fille inconnue’, de Jean-Pierre Dardenne i Luc Dardenne; ‘Personal shopper’, d’Olivier Assayas; ‘American honey’, d’Andrea Arnold; i ‘Toni Erdmann’, de Maren Ade.

Un altre dels noms espanyols que apareixen en la selecció anunciada aquest dijous és el d’Albert Serra, que participarà en la secció Special Screenings amb el seu film ‘La muerte de Luis XIV’; en aquest apartat també apareixen Thanos Anastopoulos (Grecia); Davide del Degan (Italia) amb ‘L’ultima spiaggia’; Mahamat-Saleh Haroun (Chad) amb ‘Hissein Habré, une tragédie tchadienne’; Rithy Panh (Camboya) amb ‘Exil’; i Paul Vecchiali (Francia) amb ‘Le cancre’.

El jurat del festival es coneixerà la setmana que ve i la pel·lícula guanyadora de la Palma d’Or serà la cinta que tancarà la pròxima edició de Canes.