Junqueras confia en que es puguin aprovar els Pressupostos de 2017

0
junqueras referèndum unilateral
Oriol Junqueras, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El vicepresident apunta que, en cas de no ser aprovats, “administrarem els ‘no pressupostos’ de la millor manera possible”

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha confiat que es puguin aprovar els pressupostos catalans, tot i que ha apuntat que “si no hi ha pressupostos, administrarem els ‘no pressupostos’ de la millor manera possible”.

“Esperem poder aprovar uns pressupostos. Si no hi ha pressupostos, administrarem els ‘no pressupostos’ de la millor manera possible”, ha assenyalat Junqueras en un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum.

Així, ha defensat aquest dijous els pressupostos de la Generalitat per al 2017, malgrat que no compten amb el suport d’una majoria parlamentària, però ha assenyalat que “tot és susceptible de ser millorat”.

En aquest sentit, ha assegurat que no li consta que el Govern català hagi anunciat que hi haurà modificacions en els pressupostos, que encara no han pogut ser aprovats pel veto de la CUP. Això sí, ha dit que “si hi hagués algun element d’aprofundiment, seria ben rebut”.

Per a Junqueras, els pressupostos presentats “complien diverses condicions”. Segons la seva opinió, eren “expansius des del punt de vista del compromís social i del creixement econòmic” i els ingressos previstos eren “reals i realitzables”.

La negativa dels anticapitalistes de la CUP a donar suport als pressupostos va impulsar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a prendre la decisió de sotmetre’s al setembre a una qüestió de confiança.

Tot i això, la CUP és l’únic partit amb possibilitats reals d’ajudar Puigdemont a superar la qüestió de confiança, ja que comparteix el pla sobiranista de JxSí. De fet, si el president català no la supera, cessa automàticament en el càrrec i la cambra hauria de buscar-li un substitut o convocar eleccions.

El conseller d’Economia ha dit que espera que “se superi amb la majoria més àmplia possible” davant de la possibilitat que es repeteixin els comicis autonòmics. I preguntat sobre si ell es postularia com el substitut de Puigdemont, ha restat importància als noms, i ha destacat que serà una decisió “col·lectiva”: “El meu paper personal és irrellevant”, ha manifestat. Segons la seva opinió, el paper que cadascú pugui acabar jugant no té “transcendència” i, en qualsevol cas, “el decidiran els ciutadans”.