Junqueras critica l’ús polític de l’operació Pujol

0
Oriol junqueras
EP: junqueras

L’operació Pujol esquitxa la política catalana

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha criticat l’ús polític de l’operació Pujol que aquest dimarts ha desplegat la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef), amb més de 200 agents i 14 escorcolls.

En una entrevista a RAC 1 recollida per Europa Press, el líder republicà ha apostat per perseguir “tota la corrupció, i no només una part i en certs moments”, i ha exigit resoldre totes les investigacions de l’operació Pujol.

  “Sembla que el Govern espanyol només està interessat a perseguir segons quina corrupció i en segons quins moments”, ha dit després que aquest dilluns la nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell (JxSí), donés el tret de sortida a la XI legislatura clamant ‘Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la república catalana’.

Ha demanat “perseguir tota la corrupció i perseguir-la sempre amb molta intensitat perquè ningú quedi impune”, i ha lamentat que no estiguin a la presó persones que han admès haver-se lucrat amb diners públics i haver comès actes il·lícits –ha citat explícitament els exrepresentants del Palau de la Música Catalana Fèlix Millet i Jordi Montull–.

Junqueras s’ha confessat preocupat perquè “la corrupció és un mal enorme per a la moral, la política i l’economia”, i preguntat per si l’operació Pujol perjudica el procés sobiranista ha dit que es tracta d’un assumpte amb conseqüències negatives per a qualsevol societat en què pogués ocórrer, no només per a Catalunya.

Ha confiat que la majoria de jutges treballen sense pressions del poder executiu, però ha apuntat a “massa politització” en les principals institucions judicials, com el Tribunal Constitucional (TC) i el Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Preguntat per si es creu la versió que el president de la Generalitat, Artur Mas, va oferir al Parlament divendres sobre els casos de presumpta corrupció que envolten CDC, ha dit que sí: “Vull creure-m’ho, necessito creure-m’ho i m’ho crec”.