Oriol junqueras
EP: junqueras

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha criticat als ‘comuns’ -BComú i SíQueEsPot- per ser immobilistes, i ha assegurat que “els que tenien l’oportunitat de canviar les coses han preferit no canviar-les”.

Ho ha dit en relació amb l’acord de govern entre BComú i el PSC, assenyalant als socialistes de formar part de l”staus quo’ de Barcelona.

En la seva intervenció en la Conferència Municipal del partit a Barcelona aquest dissabte, Junqueras ha vaticinat que el millor que podria passar-li a Catalunya és que ERC ocupi llocs de responsabilitat perquè administren “excepcionalment bé”.

“Hi ha molts que no volen innovar ni fer una societat més rica i més justa; ara tenim l’oportunitat de guanyar en un àmbit decisiu, el nacional”, ha destacat, al·ludint a la convocatòria d’un referèndum d’independència vinculant el setembre de 2017.

El líder d’ERC ha carregat contra el que ha definit com a “reptes impostos pel PP i els tribunals”, i ha criticat que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat la llei d’emergència habitacional del Parlament i la llei d’igualtat entre homes i dones.

“Hem de posar tots els instruments en mans dels ciutadans d’aquest país perquè ens posen impediments en molts àmbits cada dia”, ha argumentat, i ha exemplificat la seva posició de manera que ha considerat la impossibilitat que Catalunya exerceixi la seva sobirania en diferents àmbits.

La situación econòmica

El vicepresident del Govern ha aprofitat la seva intervenció per valorar la situació econòmica de Catalunya i ha destacat que el producte interior brut català “creix per sobre del dèficit”, cosa que provoca, segons ell, que el deute públic tingui menys incidència sobre l’economia.

En aquest sentit, ha lamentat la falta de dotació econòmica a Catalunya per part de l’Estat perquè, segons ell, es reben “menys recursos dels quals es mereix i necessita”.