Junqueras: “Estem demanant que es puguin debatre els pressupostos”

0
junqueras referèndum unilateral
Oriol Junqueras, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha demanat a la CUP que retiri les esmenes a la totalitat i que es puguin debatre els pressupostos al Parlament

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha demanat en una entrevista a RAC1 que “no prosperin” les esmenes a la totalitat als Pressupostos i que es puguin debatre el proper dimecres, “independentment que s’aprovin o no”.

“No estem demanant que s’aprovin els Pressupostos. Estem demanant que els Pressupostos es puguin debatre al Parlament”, ha dit en resposta clara a les actuacions de la CUP d’aquests darrers dies. Junqueras creu que és necessari poder parlar sobre els comptes de la Generalitat, ja que si no es poden debatre “no es podran modificar ni transformar”.

El conseller d’Economia ha recordat que per poder debatre, les esmenes a la totalitat “no haurien de prosperar” el pròxim dimecres en la sessió parlamentària. “Els partits votaran l’esmena a la totalitat dels pressupostos per raons diferents, però el resultat serà que no es podran debatre“.

Oriol Junqueras també ha posat èmfasi en el fet que han accelerat “el desplegament de l’Agència Tributària. Si no s’aproven els pressupostos, no podrem seguir aquest ritme”. Creu que les diferències entre Junts pel Sí i la CUP en l’enfoc dels pressupostos van més enllà d’una qüestió de debat pressupostari: “és una qüestió de visió política, de confiança política, de full de ruta, d’aplicació del full de ruta”.