Junqueras demana “confiança” davant les negociacions

0
Oriol Junqueras
EP: Oriol Junqueras
Oriol Junqueras
EP: Oriol Junqueras

Tot segueix el seu curs per investir un nou president

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest diumenge als ciutadans que “tinguin confiança” perquè creu que les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP aniran bé: “segur que sí”, ha dit.

En declaracions als periodistes en el concert d’homenatge a l’expresident de Catalunya, Lluís Companys, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Junqueras no ha volgut fer més declaracions sobre el transcurs de les negociacions “per responsabilitat i discreció”.

El líder d’ERC ha assegurat que el seu partit “sempre ha estat responsable”, i per això volen mantenir el silenci i la discreció mentre durin les converses per investir el nou president de la Generalitat.

Junqueras ha remarcat de Companys que va ser un personatge molt destacat per a la societat catalana des d’abans de ser president, com a advocat, i ha considerat que la seva activitat social i política va ser d'”una intensitat inigualable, cosa que explica l’amor brutal” que els catalans senten per ell.

Segons el líder independentista, Companys, que ha estat definit pels presentadors de l’acte com el “president etern de Catalunya”, representa la voluntat del poble català actualment.

Mas creu que el nombre de diputats de JxSí “ha de ser respectat” en les negociacions

Durant el seu discurs al Consell Nacional a Bellaterra (Barcelona), ha admès que no es pot exercir aquesta majoria absoluta independentista “immediatament” ja que no l’ha aconseguida JxSí sol, sinó juntament amb la CUP, i ha considerat que els pactes no són fàcils ja que, segons ell, és tan legítim que la CUP defensi les seves posicions com que JxSí defensi les seves.

El president de la Generalitat ha reivindicat que CDC ha contribuït que molta gent que fa uns anys no estava a favor de la independència ara hi estigui, i ha considerat que aquesta és una “base imprescindible”.

A més, Mas ha dit que l’independentisme té la base necessària i la mel als llavis per aconseguir-la, i ha admès que “encara en falten uns quants que estan allà” però que encara no s’hi han sumat.

El líder de CDC ha admès que les negociacions amb la CUP seran complexes, i ha assegurat que ara fa falta claredat d’objectius, coratge i persistència: “El que hem fet entre molts, que no ho espatllem entre pocs”, ha asseverat Mas.