Junqueras demana estabilitat a la CUP per aprovar els Pressupostos

0
Junqueras independència
El president d'ERC, Oriol Junqueras. Diari Català (Foto: Europa Press)

El vicepresident de la Generalitat ha senyalat que no pot oferir més propostes a la CUP per aprovar els comptes i creu que s’hauria de deixar de banda la desconfiança política

El vicepresident de la Generalitat i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha mencionat que no pot oferir “cap proposta afegida” a la CUP per aconseguir que “els anticapitalistes” retirin l’esmena a la totalitat i per aprovar els Pressupostos. Així ho ha declarat Junqueras en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha senyalat que les diferències en relació als comptes és per una qüestió “de confiança política, i no de números”.

Per tant, el conseller d’Economia fa referència a les diferències en el que es coneix com “full de ruta” cap a la independència. “La CUP s’ha alliberat del compromís amb el Govern en una assemblea perquè creu que el procés no avança de la forma que ho hauria de fer”, ha comentat. Per això, Junqueras creu que “entre tots” haurien de donar una “mica d’estabilitat” al Govern, almenys “durant quatre mesos” i aprovar els Pressupostos.

Per Junqueras és important el suport de la CUP. Segons el vicepresident, si no s’aproven els Pressupostos, es perdran els 870 milions destinats a les noves polítiques socials i, per tant, “qui acabaria pagant el plat és la gent”. A més, encara que Pedro Sánchez, líder del PSOE, ha senyalat que el PSC estaria disposat a negociar els Pressupostos si s’abandonen les tesis rupturistes, Junqueras no està d’acord. El vicepresident ha defensat aprovar-los amb la CUP. “Fer-ho amb un altre partit que no comparteixi el full de ruta, suposaria que caigués el procés sobiranista de facto”.

Finalment, el vicepresident també ha descartat la repetició d’eleccions en el cas que no s’aprovin els Pressupostos. “S’han de posar totes les forces al servei del país, i no fer unes noves eleccions”, ha conclòs Junqueras.