junqueras referèndum unilateral
Oriol Junqueras, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat que “està tot preparat per fer la tramitació que era necessària i imprescindible” per convocar el referèndum d’independència que el Govern preveu celebrar aquest 2017.

En una entrevista del diari ‘Ara’ publicada aquest diumenge i recollida per Diari Català, insisteix que “està tot preparat” per a l’organització de la consulta i recorda que la intenció del Govern català és que es pugui pactar amb l’Executiu central.

Junqueras aposta per una pregunta “clara i precisa que es contestarà amb un ‘‘ o un ‘no“, i creu que, de guanyar l’opció independentista, l’Estat estarà interessat a negociar la separació, i la seva consegüent divisió d’actius i passius.

“Dirà que no hi ha negociació possible fins al final, i just immediatament després serà el més interessat en què hi hagi una negociació”, argumenta, i ho atribueix, entre altres motius, a l’elevat deute d’Espanya i a la part que un Estat català podria assumir.

Sobre la reforma del reglament del Parlament -que s’està tractant en una ponència parlamentària en la qual només participen JxSí i la CUP- per permetre l’aprovació de lleis per lectura única, ha defensat la mesura per ser “útil que els grups parlamentaris tinguin la possibilitat d’accelerar la tramitació de certes iniciatives que de vegades són innecessàriament lentes”.

“Aquest instrument el tenen la majoria d’administracions”, argumenta, i nega que s’hagi proposat per ser l’única manera d’aprovar les anomenades lleis de desconnexió.